Greška

Došlo je do greške.

Google inženjer portovao Windows Defender na Linux kako bi demonstrirao Fuzzing tehniku

26.05.2017 11:27 | 0 Software/Web
Google inženjer portovao Windows Defender na Linux kako bi demonstrirao Fuzzing tehniku

Tavis Ormandi je bezbednosni istraživač iz Google Project Zero tima koji je odgovoran za otkriće mnogih nedavno objavljenih ranjivosti u Windows operativnom sistemu, od kojih je mnoge Microsoft zakrpio ali su neke i objavljene nakon isteka od 90 dana. Ovog puta on je razvio alatku čija namena je da poboljša fuzzing, što je u osnovi tehnika koja omogućava skeniranje ranjivosti korišćenjem podataka direktno učitanih u DLL fajl.

Testiranje je u potpunosti automatizovano i koristi pogrešne, neočekivane ili nasumične podatke učitane u aplikaciju koji potom prate curenje memorije, rušenje ili druge ranjivosti. Fuzzing je ipak mnogo efikasniji na Linuxu, objašanjava Ormandi, zato što open-source platforma ima bolje alatke i može da se bavi međusobno povezanim komponentama koje obično čine proces daleko složenijim na Windowsu.

Kao rezultat toga, on je razvio alatku koja uključuje biblioteku koja omogućava prirodnim Linux programima da učitaju i pozovu funkcije sa Windows DLL, a demonstraciju svega je stavio zajedno u port Windows Defendera na Linux u svrhe fuzzinga.

Windows Defender nije dovoljan da blokira WannaCry na Windowsu 7

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

TIPA nagrade i kamere pametnih telefona

ExtraTorrent nije vaskrsao i neće

10504
10505
10506
10507
10508
10509