Greška

Došlo je do greške.

Google, Intel i Microsoft formirali konzorcijum za zaštitu podataka

22.08.2019 12:45 | 0 Software/Web
Google, Intel i Microsoft formirali konzorcijum za zaštitu podataka


Uobičajeno je da se podaci osiguravaju dok miruju ili dok se šalju na određenu destinaciju, ali nije toliko uobičajeno da se osiguravaju u trenutku dok se koriste - iako i dalje postoji rizik da bi neko mogao da hakuje vaš sadržaj dok radite. Industrijski giganti bi mogli pomoći korisnicima da podatke zaštite u svakom trenutku.

Google, Intel, Microsoft i sedam drugih kompanija osnovali su Confidential Computing Consortium kako bi pomogli u "definisanju i ubrzanju" tehnologije otvorenog koda koja omogućava pravi privatni pristup podacima. U idealnom slučaju, podaci će uvek biti šifrovani ili na neki drugi način ograničeni samo za onoga ko bi trebalo da ih vidi.

Neka od ranih rešenja, koja implementira ovaj konzorcijum uključuju Microsoft framework koji pomaže da se napiše kod za rad u okviru Trusted Execution Environments, Intel framework za zaštitu koda na nivou hardvera i Red Hat alatka koja kreira sigurna okruženja do tačke gde možete da kreirate i pokrenete privatnu aplikacije bez servera. Linux Foundation će hostovati konzorcijum.

 

Pogledajte još: Tim Cook upozorava da trgovinski rat između SAD i Kine pogoduje Samsungu


Potrebno je da se uradi još dosta toga pre nego što Confidential Computing Consortium zaživi. Ovo je prvi put da je započet projekat otvorenog koda poput ovog, a krajnje rešenje bi moglo dovesti do dana kada možemo pretpostaviti da su naši podaci u dovljno bezbedni u svakoj fazi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple će do kraja godine odlučiti da li će koristiti BOE OLED panel za 2020 iPhone

Potvrđen dizajn kamera Nokia 7.2 telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509