Greška

Došlo je do greške.

Google i YouTube kažnjeni milionima dolara zbog prikupljanja podataka o deci

21.07.2019 14:59 | 0 Biznis IT
Google i YouTube kažnjeni milionima dolara zbog prikupljanja podataka o deci


Izveštaj The Washington Post-a sugeriše da je FTC agencija otkrila da su Google i YouTube prekršili Akt o onlajn zaštiti privatnosti dece (Children's Online Privacy Protection Act - COPPA), koji sajtovima zabranjuje da prikupljaju informacije o deci koja su mlađa od 13 godina, bez saglasnosti njihovih roditelja.

Istraga je rezultat žalbi koje su agenciji upućivane još od 2015. godine, a istraga je javnosti predočena u junu. Sada izgleda da je agencija uspela da se nagodi sa Google-om.

Iako količina novca, koju će Google platiti, verovatno neće predstavljati udarac za prihode kompanije koji se mere u milijardama dolara, ovo bi moglo predstavljati početak mogućih budućih problema sa regulativama sa kojima bi se Google mogao suočiti. Takođe, ovo bi se moglo posmatrati i kao upozorenje drugim tehnološkim kompanijama, koje bi se mogle naći pod FTC-ovom "lupom" zbog sličnih problema.

 

Pogledajte još: YouTube Music dostupan u Srbiji: Vaš lični vodič kroz svet muzike


Google je u međuvremenu započeo sa procesom izmene svoje politike privatnosti koja se odnosi na decu i korišćenje kompanijinih servisa od strane dece. Kompanija je počela da onemogućava komentare na video klipovima sa decom mlađeg uzrasta i takođe aktivno razmatra prebacivanje svih videa sa decom i sadržajem o deci i za decu na Kids aplikaciju, koju je YouTube dizajnirao za decu.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Fold uspešno prošao sva testiranja, uskoro sledi nova objava

Identifikovana kritična sigurnosna greška u VLC Media Playeru

10604
10605
10606
10607
10608
10609