Google gradi operativni sistem za Internet of Things

Sajt Information izveštava da Google radi na novom Android-baziranom operativnom sistemu, koji će se koristiti isključivo na klasi niskopotrošnih uređaja, odnosno Internet of Things.

Sajt Information izveštava da Google radi na novom Android-baziranom operativnom sistemu, koji će se koristiti isključivo na klasi niskopotrošnih uređaja, odnosno Internet of Things. Ovaj novi operativni sistem, pod nazivom Brillo, je prilično mali i zahteva samo 32 ili 64 megabajta RAM-a kako bi bio pokrenut. Ovo je veliki kontrast u odnosu na najnoviji Android build, koji zahteva minimum 512MB RAM-a. Naravno, operativni sistem koji pokreće pametne sijalice, termostate i brave ima svoje prednosti. Jedna od njih je i oslobađanje proizvođača od obaveze dizajniranja sopstvenih IoT komunikacionih šema, ali će i pozicionirati Google na tržištu pametnih uređaja za dom naredne generacije. Očekuje se da bi Google mogao predstaviti Brillo operativni sistem na dolazećoj I/O konferenciji.Pet stvari koje očekujemo od Google I/O konferencijeIntel prikazao svoju Internet of Things platformu (video)Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi