Greška

Došlo je do greške.

Google gasi Stadia gejming studio i fokusira se na Stadia platformu

02.02.2021 13:27 | 0 Games
Google gasi Stadia gejming studio i fokusira se na Stadia platformu


Google je objavio da prekida sa investiranjem u Stadia Games & Entertainment (SG&E), koji je kompanijina interna divizija za razvoj first-party igara i sadržaja za Stadia platformu za streaming igara.

Kompanija je objavila da će nastaviti da ulaže u Stadia platformu, što uključuje i njen dalji razvoj i fokus kao platforme za eksterne gejming developere i studije.

Google je istakao da smatra da je straming budućnost gejminga. "Streaming igara na bilo kom ekranu je budućnost ove industrije, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u Stadia-u i njenu osnovnu platformu kako bismo našim partnerima i gejming zajednici pružili najbolje iskustvo igranja u cloudu", navodi se u saopštenju na blogu kompanije.

 

Pogledajte još: Google Stadia sada nudi opciju 4K streaminga igara za veb


Kompanija takođe uverava Stadia pretplatnike da će i dalje nuditi nove igre i sadržaje nezavisnih developera igara. "Možete nastaviti da igrate sve svoje igre na Stadia i Stadia Pro servisima, a mi ćemo i dalje donositi nove naslove na platformu. Posvećeni smo budućnosti igara u cloudu i nastavićemo da dajemo svoj doprinos kako bi dodatno usmeravali ovaj sektor industrije", ističe Google.

Google tvrdi da cilj kompanije i dalje ostaje usredsređen na stvaranje najbolje moguće platforme za igrače i tehnologije za partnere.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

iOS 14.5 će konačno omogućiti 5G dual SIM podršku za iPhone

GALAX GeForce RTX 3090 Hall Of Fame (HOF) GPU overklokovan preko 3GHz

10404
10405
10406
10407
10408
10409