Google Fuchsia OS sada ima interfejs za smartfone

Iako Google još uvek nije otkrio koja je svrha postojanja Fuchsia operativnog sistema, sada je previše rano da se spekuliše o Google-ovim namerama za budućnost.

Google tiho radi na novom operativnom sistemu koji nosi naziv Fuchsia OS, i koji zamenjuje Linux kernel koji se koristi u Androidu sa novim koji nosi naziv Magenta. Open source operativni sistem se proširio od komandne linije do korisničkog interfejsa za telefone i tablet uređaje. Iako Google još uvek nije otkrio koja je svrha postojanja Fuchsia operativnog sistema, sada je previše rano da se spekuliše o Google-ovim namerama za budućnost.
Korisnički interfejs koji nosi naziv Armadillo se skroluje vertikalno i uključuje profilnu fotografiju, datum, lokaciju i ikonicu baterije. Iznad toga se nalaze brojne kartice nazvane Story cards, koje su u osnovi vaše nedavne aplikacije. Pritiskom na profilnu fotografiju otkriva se nešto što je kod Androida Quick Settings. Kada su u pitanju aplikacije, unakrsno-platformski Flutter SDK će omogućiti Android developerima da brzo portuju njihove aplikacije na Fuchsia.
Google garantuje nadogradnje Androida za Pixel do 2018.

Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi