Greška

Došlo je do greške.

Google Fast Share servis preimenovan u Nearby Sharing

14.01.2020 11:27 | 0 Software/Web
Google Fast Share servis preimenovan u Nearby Sharing


Servis kompanije Google, pod nazivom Fast Share, korisnicima omogućava da međusobno brzo dele fajlove bez potrebe da se oslanjaju na eksterne aplikacije. Google je sada odlučio da promeni brend servisa u Nearby Sharing.

APK listing često može da predvidi funkcije koje bi se mogle pojaviti u budućem ažuriranu aplikacije, ali je moguće da neke od funkcija koje su pomenute u dokumentu neće biti implementirane u budućoj objavi Nearby Sharing servisa. Razlog ovoga bi moglo biti to što funkcije trenutno nisu implementirane u live build i mogle bi biti odbačene u bilo kom trenutku od strane de3velopera u budućim verzijama.

U svakom slučaju, Nearby Sharing koristi Bluetooth kako bi povezao uređaje i prebacivao fajlove preko direktne Wi-Fi konekcije. Ovo će omogućiti da se veći fajlovi prebacuju značajno brže nego kod Android Beam servisa. Google još nije objavio pomenutu funkciju, koja je u razvoju već duže vremena.

google2_35.jpg


Sa objavom Google Play Services v20.1.03, Fast Share je preimenovan u Nearby Sharing, a primećena je i jedna novina. Oba uređaja moraju da budu pozicionirana na razdaljini od oko 30 centimetara jedan od drugog kako bi mogli da dele sadržaj, prema tekstu iz opisa funkcije.

Trenutno nije poznato kada tačno Google planira da objavi Nearby Sharing, ali bi se ovo moglo desiti uskoro.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Search desktop rezultati dobijaju favikone za sajtove i istaknutije oznake za reklame

Trejdmark prijava za Pocophone F2 sugeriše da telefon uskoro stiže

10504
10505
10506
10507
10508
10509