Greška

Došlo je do greške.

Google Fast Share je dolazeća Android alatka za deljenje fajlova

30.06.2019 19:15 | 0 Software/Web
Google Fast Share je dolazeća Android alatka za deljenje fajlova


Google radi na novoj alatki za deljenje fajlova na Androidu, pod nazivom Fast Share. Alatka je deo Nearby service u Google Play Services sekciji, a ne samo što bi mogla biti zamena za Android Beam, već se očekuje da će biti i konkurencija Apple AirDrop servisu.

Fast Share je prvo primećen od strane sajta 9to5Google, a potom i od strane XDA Developers tima koji je kreirao screenshotove alatke. Fotografije pokazuju da će nova alatka za deljenje fajlova omogućiti korisnicima "da dele sadržaj na obližnjim uređajima bez interneta". Servis koristi Bluetooth za iniciranje rada, a potom koristi direktnu Wi-Fi konekciju za deljenje fajlova. Ovo će omogućiti da se veliki fajlovi prenose mnogo brže nego što je to bilo moguće uz Android Beam. Fast Share takođe omogućava da se uređaju da vidljivost (Preferred Visibility) obližnjih uređaja, čak i kada se ne koristi servis.

fastshare2.jpg


Servis omogućava slanje jednog ili više fajlova na drugi uređaj tako što se izabere fajl/fajlovi, a potom opcija "Fast Share" iz menija. Nakon ovoga se bira uređaj na koji želite da pošaljete fajl. Aktivnost trenutno prikazuje generičke uređaje na koje je moguće poslati fajlove (uključujući Chromebook, Google Pixel 3, iPhone i pametni sat). Servis će u konačnom obliku moći da podržava slanje fajlova na Chrome OS uređaje, Apple iOS uređaje i Wear OS pametne satove.

Ono što je sigurno, alatka će omogućavati podršku za slanje i primanje fajlova na i sa drugih Android uređaja uz instaliran Google Play Services. Za sada ostaje da se vidi da li će Fast Share zahtevati i specifičnu verziju Android OS-a.

Izvor: XDA Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Fuchsia OS projekat napreduje, sada ima i svoj sajt za developere

Redmi K20 serija već prodata u preko milion primeraka

10504
10505
10506
10507
10508
10509