Google Earth za Chrome i Android nudi opcije merenja distanci i oblasti

Na Google blogu je najavljen Measure Tool, kao jedna od najviše zahtevanih funkcija od strane korisnika za Google Earth

Google Earth je zanimljiva alatka za satelitski pregled naše planete, kao i istraživanje različitih regija na Zemlji. Sada, Chrome klijent i Android aplikacija za Google Earth dobijaju ažuriranje, sa novom alatkom koja korisnicima omogućava merenje distanci između lokacija i obeleženih oblasti.
 
Pogledajte još: Chrome za Android dobio funkciju koju su korisnici najviše tražili
Na Google blogu je najavljen Measure Tool, kao jedna od najviše zahtevanih funkcija od strane korisnika, koja sada stiže na Google Earth.
 
googleearthmeasure2.jpg
Blog objava ne otkriva previše detalja, ali iz pratećih fotografija se može saznati nekoliko detalja. Prvo, jasno je da se mogu kreirati direktne mere od tačke A do tačke B, između dve tačke na Zemlji. Takođe, moguće je postaviti nekoliko obeležja oko specifičnog mesta i dobiti parametre i mere te oblasti.Ažuriranje za Google Earth na Chrome stiže danas, dok će ga Android korisnici dobiti tokom nedelje. Korisnici iOS uređaja će funkciju dobiti uskoro.Izvor: 9to5google

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi