Greška

Došlo je do greške.

Google donosi bolje kontrole privatnosti u svoje servise (video)

25.10.2018 09:04 | 0 Software/Web
Google donosi bolje kontrole privatnosti u svoje servise (video)


Google počinje da implementira neke dugo očekivane izmene u to kako kompanijini servisi upravljaju podacima. Nakon nedavnog Google+ fijaska, kompanija je najavila "Project Strobe" - pregled onoga čemu developeri korisničkih podataka mogu da pristupaju i kako će korisnici biti obaveštavani o tome.

U cilju da korisnicima obezbedi veći stepen kontrole nad njihovom privatnošću, kompanija predstavlja lakši, brži način brisanja istorijata pretrage u samom Google Search-u. Trenutno je moguće lako izbrisati lokalnu istoriju pretrage, ali podatke koji se nalaze na Google serverima nije tako lako obrisati. Slične kontrole su bile dostupne za Google Account stranicu godinama unazad, ali su zakopane u okviru stranice za podešavanja i nisu lako vidljive od strane korisnika.


Korisnici će sada biti u prilici da, i na mobilnim uređajima i na desktopu, pregledaju i izbrišu istoriju u okviru same Google pretrage. Sa ažuriranjem, Google olakšava i pristup kontrolama za onemogućavanje prilagođavanja reklama i sprečavanju Google sajtova da čuvaju aktivnosti korisnika.

 

Pogledajte još: Pogledajte kako se organizuje jedan veliki događaj - Sinergija 18


Pomenute izmene su dostupne za Search na mobilnim uređajima i desktopu, dok će sama Google aplikacija dobiti ažuriranje za Android i iOS u narednim nedeljama.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte kako se organizuje jedan veliki događaj - Sinergija 18

Samsungov patent otkriva telefon sa izrezom i otvorima za senzore u kućištu

10504
10505
10506
10507
10508
10509