Greška

Došlo je do greške.

Google dodao DuckDuckGo podršku pretrage za 60 zemalja među kojima je i Srbija

14.03.2019 17:20 | 0 Software/Web
Google dodao DuckDuckGo podršku pretrage za 60 zemalja među kojima je i Srbija


U ažuriranju Chromium endžina, koji pokreće Google Chrome pregledač, kompanija je tiho ažurirala listu podrazumevanih pretraživača koje nudi u zavisnosti od tržišta - na ovaj način se proširuje izbor pretraživanog proizvoda koji korisnici mogu da izaberu na tržištima širom sveta.

Najvažnije je to da je kompanija proširila listu pretraživača, kako bi u nju uključila i rivalske pretraživače koji se fokusiraju na privatnost, i to na više od 60 tržišta širom sveta.

Promene, koje su se pojavile sa stabilnom verzijom Chrome-a 73, stižu u vreme kada se Google suočava sa sve optužbama koje se tiču narušavanja privatnosti i antimonopolskih propisa na domaćem tržištu ali i šorom sveta. Mnoge vlade sada aktivno preispituju kako se polisa konkurencije može ažurirati da bi se obuzdala moć Google platforme i pomoglo manjim inovatorima u tome da se probiju.

 

Pogledajte još: Google omogućio Chrome tamni mode za macOS; Windows podrška stiže uskoro


Izgleda da je od ovog ažuriranja najviše profitirao Google-ov rival fokusiran na privatnost, DuckDuckGo, koji se sada nudi kao opcija na više od 60 tržišta. Među ovim tržištima nalazi se i Srbija, kao i mnoge zemlje iz okruženja. Prethodno, DuckDuckGo uopšte nije ni nuđen kao alternativa.

Još jedan pretraživač koji se fokusira na privatnost jeste francuski pretraživač Qwant, koji je takođe dodat kao nova opcija - iako je dostupan samo na domaćem tržištu, u Francuskoj.

DuckDuckGo je jedan od pretraživača koji su godinama u konstantnom porastu, a nedavno je uložio napore kako bi se proširio globalno i zadovoljio potrebe korisnika za proizvodima koji se fokusiraju na privatnost.

Izvor: TechCrunch

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Veliko Twitter ažuriranje donosi nove funkcije kamere i geolociranja

Huawei patentirao telefon sa četvrtastim sekundarnim ekranom, zoom kamerom

10504
10505
10506
10507
10508
10509