Greška

Došlo je do greške.

Google “dark” mod je postao još mračniji

23.02.2022 17:04 | 0 Software/Web
Google “dark” mod je postao još mračniji

Korisnici Google-a su primetili novi tamno-crni režim radnog okruženja dostupan na desktop računarima, mobilnim uređajima ili bilo gde kada pretražujete neki pojam.  Prethodni “dark” mod je zapravo bio tamno sive nijanse i prilično umirujući za oči, ali je Google rešio da pređe na potpuno crnu  (#000000) pozadinu koja će izgledati mračno dobro na OLED i AMOLED ekranima.

Ranije ovog meseca, Google je najavio dolazak “dark” režima prikaza, ali se mogućnost da koristite ovu opciju prolongirala i samo mali broj korisnika je bio u prilici da ga koristi. Danas, kada uključimo ovu opciju još uvek je u pitanju tamno siva nijansa, dok je kontrast između sivog fonta i mračno tamne pozadine, čini se, malo oštriji.  Mnogi smatraju da je obična siva tema sa manjim efektom kontrasta zapravo bolje rešenje, ali na kraju to je pitanje ličnog ukusa pojedinačnog korisnika.

Google_dark_mod.jpg

Ako se pitate kako da promenite podešavanja ukoliko radite u klasičnom svetlo, belom okruženju:

  1. Izaberite ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu kako bi ušli u meni za brza podešavanja
  2. Izaberite dark mod.

Novi izgled radnog okruženja mogao bi da bude pun pogodak svima kojima se tamno siva nijansa ne dopada. Sa druge strane bi ovo mogao da bude potencijalno sjajan potez za sve one koji hoće da produže rad baterije svog laptop računara, što se posebno odnosi na modele sa OLED ekranima. Još uvek nismo izmerili dotični uticaj na rad mobilnih računara i da li je uopšte vredan promene.

 

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Elon Mask hoće da igra Steam igre u Tesla automobilima

Stižu Intel 12th Gen Alder Lake procesori za tanje i lakše laptopove

10504
10505
10506
10507
10508
10509