Google Clips je kamera koja koristi AI za automatsko fotografisanje i snimanje

Google Clips kamera koristi veštačku inteligenciju (AI) kako bi beležila intimne momente koje korisnik nije u mogućnosti da "uhvati" u datom trenutku.

Pored Pixel telefona i Home uređaja, Google je na svom događaju predstavio i nekoliko iznenađenja. Među njima je i Google Clips kamera, koja koristi veštačku inteligenciju (AI) kako bi beležila intimne momente koje korisnik nije u mogućnosti da “uhvati” u datom trenutku.Kamera je kreirana kako bi snimila video bez zvuka sa licima i ljubimcima koje prepoznaje. Kako je pokazano u demonstraciji tokom prezentacije, Google Clips je namenjen pre svega roditeljima i vlasnicima ljubimaca koji ne žele da propuste dragocene momente sa njima.Snimljeni sadržaj je moguće eksportovati kao video, fotografiju ili GIF. Kamera dolazi u dvobojnoj beloj i tirkiznoj varijanti, sa baterijom koja omogućava tri sata neprekidnog korišćenja. Google Clips poseduje 12MP senzor i 130-stepeni objektiv. Tu je i 16GB interne memorije.Kamera je trenutno kompatibilna sa Pixel telefonima, Iphone 8 i 8 Plus modelima, kao i Samsung Galaxy S7 i S8 telefonima. Google Clips kamera će biti dostupna po ceni od 249 dolara.Izvor: The Verge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi