Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome – najkvalitetnije rešenje za internet pretragu na telefonu

31.08.2020 15:41 | 16 Software/Web
Google Chrome – najkvalitetnije rešenje za internet pretragu na telefonu

 

Saopštenje za javnost

 

Savremeni pametni telefoni danas u ruke korisnika dolaze sa mnoštvom najvažnijih performansi sa računara. Između ostalog, već godinama unazad telefoni se koriste za pretraživanje interneta, pa je prema navodima kompanije Google ovaj vid pretrage još od 2015. godine popularniji od pretrage putem desktop uređaja[1]. Iako postoji mnogo aplikacija za pretraživanje interneta putem telefona, po svim karakteristikama Google Chrome za mobilne uređaje, kao deo Google Mobile Services aplikacija, predstavlja najkvalitetnije rešenje.

Najveća baza podataka

Google Chrome danas pokriva više od 90 odsto svetskog tržišta[2] i ocenjen je kao najbolji internet pretraživač od strane stručnih medija, ali i korisnika, i to pre svega zahvaljujući najsavremenijim programskim algoritmima, sposobnih da u deliću sekunde obrade ogromnu količinu podataka. Upravo ova karakteristika Google Chrome-a omogućava korisnicima da u hodu dobiju najrelevantnije rezultate pretrage.

Najbrža i najkvalitetnija pretraga

Šta tačno ovo znači? Ukoliko korisnik želi da pronađe dobar restoran sa italijanskom kuhinjom, jednostavnom Google pretragom će već za par sekundi dobiti spisak restorana, tako da će vrlo brzo moći da se odluči gde da ode na večeru. Rezultati pretrage će biti klasifikovani po realnoj lokaciji, odnosno udaljenosti, ali i ocenama gostiju, pri čemu će mesta sa pozitivnim ocenama biti prikazana ispred svih drugih. Masivni ekrani najnaprednijih pametnih telefona, poput modela iz Samsung Galaxy Note20 ili S20 serije će u ovakvim situacijama dodatno olakšati praćenje putanje do odredišta putem Google Maps servisa.

GalaxyNote20series.jpg

Najveći izbor intergisanih servisa

U okviru samog pretraživača, Google je integrisao i usluge putem kojih korisnici mogu pretražiti različite vrste sadržaja. Google Images omogućava pretragu fotografija kao nijedan drugi pretraživač. Ukoliko korisnik ukuca reč Samsung u pretraživač fotografija, ubrzo će dobiti veliki broj rezultata sa slikama najnovijh proizvoda ove kompanije, dok će jednim dodirom prsta moći da odabere galerije sa slikama različitih modela. Google Earth omogućiće im da lokaciju koju su našli putem Chrome pretraživača vide iz vazdušne perspektive, sa realnim geografskim karakteristikama, dok im Google Street View omogućava da vide restoran koji su odabrali iz ulične perspektive ljudskog oka. Servisi poput Google Books i Google Scholar omogućavaju pretraživanje knjiga i naučnih radova iz različitih oblasti, dok Google Lens predstavlja moćan alat za prepoznavanje i lociranje izvora fotografija koje korisnik ubaci u pretraživač.

Optimizacija pretraživanja bez konkurencije

Jedna od karakteristika koja Google Chrome čini pretraživačem koji je uvek korak ispred drugih jeste mogućnost optimizacije pretrage. Korisnici mogu da odaberu vremenski raspon u kom traže rezultate, da na osnovu geografske lokacije odaberu rezultate sa sajtova iz određenog područja, kao i mnoge druge opcije koje im omogućavaju da dođu tačno do onoga što traže.

Svi Samsung uređaji, poput nove Galaxy Note20 serije, kao i tri modela iz Galaxy S20 porodice, dolaze sa preinstaliranim Google aplikacijama, uključujući i Google Chrome pretraživač, pa korisnici od prvog trenutka korišćenja svog telefona, dobijaju ovaj svestran alat za pretraživanje.[2] https://rapidapi.com/blog/best-search-engines/

 

Izvor: Samsung


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 


Komentari

0 Dodaj komentar

MediaTek traži dozvolu da prodaje čipove Huaweiju

Qualcomm Snapdragon 732G čip ozvaničen, debitovaće na Poco telefonu

10504
10505
10506
10507
10508
10509