Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove

02.02.2019 18:46 | 0 Software/Web
Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove


Jedna od novih funkcija, koje stižu u Google Chrome, jeste upozorenje koje Google naziva "Lookalike URLs", a termin se koristi da definiše adrese sajtova koje su veoma slične poznatim domenima.

Na primer, Lookalike URL-om se može smatrati benchm4rk.rs, što je slično benchmark.rs i može se koristiti za maliciozne radnje, poput phishinga. Međutim, svrha Google-ovog upozorenja neće biti blokiranje phishing prevara, jer su ovakve zaštite već deo Chrome-a.

Umesto toga, nova funkcija će omogućiti učitavanje sumnjivog sajta, ali će ispisati obvaveštenje u vrhu ekrana, kako bi korisnik bio siguran da ne želi da poseti pravi/popularni sajt.

chrome2_8.jpg


Funkcija se trenutno testira, kao deo Canary verzije Chrome-a, a u pitanju su rani buildovi budućih ažuriranja pregledača. Ukoliko ne bude problema, očekuje se da će stabilna verzija uskoro biti promovisana.

Google planira da koristi Lookalike URL-ove, bazirano na Chrome algoritmima, a kompletna detekcija domena se vrši lokalno. Na ovaj način će se smanjiti šteta koju bi potencijalno opasni sajt mogao uzrokovati odmah nakon kucanja URL-a.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

MSI predstavio moćan gejming desktop PC

Redmi radi na premijum telefonu sa Snapdragon 855 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509