Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome će od sada trošiti još više memorije i to sa dobrim razlogom

13.07.2018 11:20 | 2 Software/Web
Google Chrome će od sada trošiti još više memorije i to sa dobrim razlogom


Ukoliko koristite Chrome, sada imate manje razloga za zabrinutost kada su u pitanju sigurnosne pretnje Spectre tipa. Google je objavio da Chrome 67 za desktop, kao i odgovarajući Chrome OS, omogućavaju prethodno eksperimentalnu Site Isolation funkciju.

Site Isolation smanjuje šansu da uljezi koriste napade kao što je Spectre ili neki drugi "speculative execution" napad. Tehnika limitira veb renderer proces na sadržaj sa jednog sajta, sprečavajući da napadačeva stranica deli maliciozni kod preko nezaražene stranice.

Funkcija generalno ne bi trebalo da pokvari uobičajeno ponašanje sajtova, ali će dodatno opteretiti korisnikov sistem. Google veruje da se očekuje 10-13 procenata porast u iskorišćenosti memorije, u poređenju sa ranijim verzijama, jer će nova funkcija morati da pokreće procese sa svakog sajta.


Pogledajte još: Isprobajte novi Material Design za Google Chrome


Google obećava dodatne sigurnosne provere u budućnosti, uključujući zaštitu kada je napad već izvršen. Korisnici na mobilnim uređajima će takođe imati zaštitu, jer Chrome 68 za Android dodaje eksperimentalnu Site Isolation funkciju.

Ove inicijative ne garantuju otpornost na Spectre i slične ranjivosti, ali bi trebalo da spreče neke od očiglednijih napada da utiču na korisničke podatke.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

gavra the black Novi član postova: 60
Eto još jednog razloga za korišćenje Chroma, kakve Mozzile, kakvi bakrači.

Fortnite Season 5 donosi veliki broj nenajavljenih izmena

Promo poster za Galaxy Note9 prikazuje plavi telefon uz žuti S Pen

10504
10505
10506
10507
10508
10509