Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome bi mogao načiniti mnoge ad blockere beskorisnim

24.01.2019 12:40 | 0 Software/Web
Google Chrome bi mogao načiniti mnoge ad blockere beskorisnim


Postoji popriličan broj ekspanzija za blokiranje reklama, koje su dostupne za Google Chrome. Ove ekstenzije omogućavaju blokiranje različitih vrsta reklama na sajtovima koji se posećuju. Međutim, izgleda da bi Google mogao uskoro da na svom Chrome beowseru načini mnoge od ovih ad blocker ekstenzija beskorisnim.

Raymond Hill, kreator uBlock Origin-a i uMatrixa-a, je ukazao na mogućnost (bazirano na nekim izmenama u Chrome API-ju) da ove ekstenzije više ne postoje. One su bazirane na Google Manifest V3 dokumentu koji pominje izmene planirane za Chrome Extensions platformu.

 

Pogledajte još: Google Chrome za Windows 10 uskoro dobija podrazumevani tamni mod


On pominje specifičnu stavku koja preporučuje restrikciju ad blockera uz webRequest API i limitira mogućnosti blokiranja za novi DeclarativeNetRequest API. Ove izmene bi mogle imati uticaja na Adblock Plus, a mnogi sugerišu da je ovo jedan od dokaza da Google i druge kompanije plaćaju AdBlock Plus-u da odobrava njihove reklame.

Pominje se da bi ove restrikcije mogle negativno uticati na eksterne ad blockere, a ostaje da se vidi da li će Google prihvatiti Manifest V3 u budućem periodu.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Procurela fotografija ukazuje na Nvidia GTX Turing brendiranje

TO JE TO! Galaxy S10 i S10+ na fotografijama uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509