Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome 97 beta menja način na koji upravljate kolačićima i podacima o sajtovima

20.11.2021 10:30 | 0 Software/Web
Google Chrome 97 beta menja način na koji upravljate kolačićima i podacima o sajtovima

 

Google je upravo objavio verziju 96 svog Chrome pretraživača, koji sada izgleda više u skladu sa korisničkim interfejsom Windowsa 11. Zajedno sa stabilnim izdanjem Chrome 96, Google je takođe najavio Chrome 97 beta sa novom funkcijom privatnosti. Ili bolje rečeno renoviranje već postojećeg.

Novi meni stavlja sve podatke o sajtu na jedno mesto tako da možete lako da pratite koje lokacije čuvaju podatke na vašem računaru. To uključuje kolačiće, naravno. Nove kontrole nad podacima sajta nalaze se u istom podmeniju – Podešavanja > Privatnost i bezbednost > Podešavanja sajta > Pregledajte dozvole i podatke uskladištene u datotekama.

 

Pogledajte još: Google Chrome će vam uskoro omogućiti da snimate i uređujete snimke ekrana

Sa uvođenjem novog menija, Google se oslobađa detaljne kontrole nad kolačićima i podacima o sajtovima. Razlog iza ove promene je taj što Google misli da je ovo jednostavnije za većinu korisnika i da će verovatno dovesti do nekog lošeg iskustva na određenim veb lokacijama. Ipak, ove opcije će i dalje biti dostupne programerima u DevTools.

Na kraju, Chrome 97 beta uključuje podršku za WebTransport API i CSS medijske upite za proveru statusa HDR podrške za dati uređaj.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Ovo su razlozi zbog kojih je Huawei nova 9 idealan telefon za vas

Specifikacije Vivo V23e 5G pojavile se na Geekbenchu

10504
10505
10506
10507
10508
10509