Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol

15.04.2021 11:13 | 0 Software/Web
Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol


Google već izvesno vreme promoviše širu prihvaćenost sigurnijeg HTTPS pretraživanja interneta, a sada je kompanija načinila još jedan korak unapred u svojim naporima. Chrome 90 za desktop je dostupan u stabilnom kanalu, a verovatno uključuje i ispravku za zero-day ranjivost koja je ranije otkrivena u okviru Pwn2Own takmičenja.

Tokom marta, Google je istakao da će Chrome podrazumevano koristiti HTTPS od verzije 90, sugerišući da je to najviše korišćeni protokol, da poboljšava privatnost i sigurnost i poboljšava inicijelne brzine učitavanja sajtova koji koriste HTTPS. Za iOS će ova promena stići nešto kasnije, a odmah će biti dostupna za desktop i Android.

 

Ako ste propustili: Novi Gmail sa Google Chat tabovima pristiže korisnicima


Ova verzija Chrome-a takođe stiže sa AV1 enkoderom, po prvi put kada je Google-ov desktop browser u pitanju, a kompanija ističe da je posebno optimizivan za video konferencije.

Kako bi se omogućilo instaliranje Chrome 90 verzije potrebno je samo restartovanje browsera, a ažuriranje je moguće i odlaskom u Help --> About Google Chrome sekciju u podešavanjima pregledača.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije

Poznate su zvanične specifikacije Realme 8 5G telefona pred njegovu objavu

10504
10505
10506
10507
10508
10509