Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome 82 neće nuditi FTP podršku

17.08.2019 13:05 | 0 Software/Web
Google Chrome 82 neće nuditi FTP podršku


Google Chrome developeri su objavili dokument, koji objašnjava da od verzije 82 browser više neće podržavati FTP konekcije. Razlog ovoga je to što je korišćenje FTP-a u pregledaču dovoljno nisko da više nije isplativo investirati u poboljšanje postojećeg FTP klijenta.

Prema navodima Google-a, prestanak podrške za FTP neće predstavljati bitan problem jer postoje i više nego sposobni FTP klijenti koji su dostupni na svim platformama koje mogu biti pogođene ovom odlukom.

Trenutno, svi veliki browseri podržavaju FTP, ali kad Google prestane sa podrškom, Opera, Brave i Vivaldi bi mogli izgubiti mogućnost povezivanja na ove adrese. Firefox, Safari, Edge i Internet Explorer trenutno podržavaju FTP, ali nije poznatodali će pratiti stope Google-a i ukinuti ovu podršku.

 

Pogledajte još: Google za Chrome testira globalni video/pause taster


Iako Google više neće nuditi FTP podršku, ovo neće korisnike ostaviti na cedilu. kada korisnik pokuša da pristupi FTP linku, browser će pokušati da pokrene zaseban program koji je korisnik instalirao, a koji je sposoban da podrži ftp:// URL-ove.

Google planira da na Chrome 78, 80 i konačno 82 verziji maksimalno smanji i na kraju u potpunosti ukine FTP podršku u narednom periodu.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei osvojio EISA nagradu za 'Najbolji pametni telefon godine' drugu godinu zaredom

Bili smo na prezentaciji Motorola One Action telefona (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509