Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome 69 će imati podršku za izrez u ekranu, AV1 video dekoder

05.08.2018 14:47 | 0 Software/Web
Google Chrome 69 će imati podršku za izrez u ekranu, AV1 video dekoder


Google je započeo sa beta razvojem Chrome 69 verzije svog pregledača na svim podržanim platformama, uključujući GNU/Linux, macOS i Microsoft Windows, a poznate su neke od novih funkcija i poboljšanja koje će nova verzija doneti.

Jedna od zanimljivijih novih funkcija, koje će Google Chrome 69 implementirati, jeste podrška za naredenu generaciju efikasnog AV1 video kodeka, koji razvija Alliance for Open Media. AV1 obećava ispravke aktuelnih problema sa video streamingom, tako što poboljšava efikasnost kompresije za 30% u odnosu na postojeće kodeke.

Pored ovoga, Chrome 69 dobija neke nove CSS trikove, uključujući konusni gradijent omogućavajući tranziciju boje oko centra umesto isijavanja iz njega, podršku za nove margine, granice, CSS scroll snap pozicije, kao i podršku za izreze u ekranu (odnosno notch), koji će Google uskoro implementirati i u dolazeći Android P.Google Chrome će uskoro obaveštavati korisnike kada se učitavaju zahtevne straniceTu su i poboljšanja za performanse na sistemima sa više jezgara, nekoliko novih javaScript API-ja, novi Keyboard Map API, WebRTC poboljšanja i drugo.

Potrebno je napomenuti da je Google Chrome 69 trenutno u beta fazi i da se ne preporučuje korišćenje ove verzije u produktivne svrhe, već samo za isprobavanje i testiranje novih funkcija.

Izvor: Softpedia

 

Komentari

0 Dodaj komentar

GoPro obećava nove proizvode do kraja godine

Ovogodišnji Apple iPhone modeli neće imati adapter za slušalice u pakovanju

10504
10505
10506
10507
10508
10509