Greška

Došlo je do greške.

Google će uskoro podrazumevano omogućiti dvofaktorsku potvrdu identiteta za sve korisnike

07.05.2021 10:00 | 0 Software/Web
Google će uskoro podrazumevano omogućiti dvofaktorsku potvrdu identiteta za sve korisnike

 

Kršenje podataka, hakovanje naloga i zloupotreba korisničkih podataka sada je, nažalost, uobičajena stvar. Povodom Svetskog dana lozinke, Google preduzima važan korak ka zaštiti podataka svojih korisnika. Kompanija će uskoro zahtevati od svakog korisnika da potvrdi svoj identitet prihvatanjem upita na svojim mobilnim uređajima.

Google kaže da će određeni nalozi uskoro početi da dobijaju ove upite za verifikaciju u 2 koraka (2SV). Google kaže da ovi „pravilno konfigurisani“ nalozi uključuju one koji na svojim računima već imaju informacije o oporavku, poput telefonskog broja ili sekundarne e-pošte.

Upravljanje lozinkama sada činimo lakšim i sigurnijim i pružamo uvid kako naša kontinuirana inovacija stvara budućnost u kojoj vam jednog dana lozinka uopšte neće biti potrebna.“

 

Pogledajte još: Google Chrome 90 podrazumevano koristi HTTPS protokol

Google kaže da su lozinke ‘najveća’ pretnja bezbednosti na mreži. Kaže da su mnogi korisnici sada zainteresovani za zadržavanje dugih lozinki, a pretrage za „koliko je jaka moja lozinka“ narasle su za 300%. Ali, zadržavanje iste, duge lozinke za sve naloge čini lozinku ranjivijom, kaže Google. Ovo je Google-ov napor da učini korisničke naloge sigurnijim.

Izvor: iphonehacks 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Ethereum kriptovaluta dostigla novi rekordno visoki nivo od 3.600 dolara

Nova ranjivost može omogućiti hakerima da slušaju razgovore na milionima Android telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509