Greška

Došlo je do greške.

Google će štititi korisnike od 'drive-by' preuzimanja u Chrome 73 verziji

28.01.2019 20:30 | 0 Software/Web
Google će štititi korisnike od 'drive-by' preuzimanja u Chrome 73 verziji


Sa objavom Chrome 73 verzije browsera, Google planira da zaštiti od takozvanih "drive-by download-a", što je termin koji se koristi za preuzimanje fajlova na korisničkim računarima za koje nije data dozvola.

Drive-by preuzimanja su često malicioznog tipa i neretko stižu u obliku skrivenih iframe-ova, koji mogu da se aktiviraju i bez kliktanja korisnika. Ovakvi iframe-ovi su česti na hakovanim sajtovima, ali Google planira da problem reši sprečavanjem preuzimanja iz sandboxovanih iframe-ova koji nemaju korisničke gestikulacije.


Pogledajte još: Google Chrome bi mogao načiniti mnoge ad blockere beskorisnim


Chrome 73 se očekuje u martu ili aprilu, a funkcija bi trebalo da bude dostupna na svim verzijama Chrome-a sem na iOS platformi, koja ne koristi Chromium engine. Google ističe da 0,002117% svih veb stranica koje se učitavaju u Chrome-u sadrže drive-by preuzimanja.

Nažalost, ova zaštita neće moći da u potpunosti izbegne probleme koje prave drive-by preuzimanja, jer Google planira da ponudi i iframe aribute koji onemogućavaju sigurnost pregledača. Ovo znači da hakeri, koji su kompromitovali izvorni kod sajta, mogu te atribute da korite kako bi onemogućili Google-ovu zaštitu za preuzimanje fajlova. Ipak, Google-ova funkcija će zaštititi mnoge korisnike od potencijalnih onlajn napada.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Assistant će moći da skenira lice kako bi personalizovao komande

Samsung Galaxy M10 i M20 ozvaničeni uz Infinity-V displeje

10504
10505
10506
10507
10508
10509