Greška

Došlo je do greške.

Google će početi sa blokiranjem napadnih video reklama u Chrome-u

06.02.2020 12:08 | 0 Software/Web
Google će početi sa blokiranjem napadnih video reklama u Chrome-u


Tokom 2018. godine Google je podrazumevano počeo da blokira neke oglase u Chrome-u. Da bi se ovo ostvarilo, kompanija se oslanja na smernice Coalition for Better Ads (Koalicije za bolje reklame), koja je razvila Better Ads Standard. Ove smernice određuju šta se može smatrati napadnim reklamama koje negativno utiču na korisničko iskustvo na sajtovima.

Sada je Coalition for Better Ads najavio novi Better Ads Standard, koji se fokusira na video zapise kratkog formata, tačnije one koji traju osam minuta ili manje. Da bi razvila standard, koalicija se oslanjala na podatke 45.000 potrošača u osam zemalja, koji predstavljaju 60% globalne potrošnje na oglase.

Na osnovu svog istraživanja, Koalicija je utvrdila da postoje tri vrste napadnih reklama za video sadržaj kratkog formata. Prvo, pre-roll reklame koje traju 31 sekundu ili više i ne pružaju mogućnost preskakanja oglasa u prvih 5 sekundi; drugo, mid-roll reklame koje prekidaju reprodukciju videa; i treće, "nelinearni" prikaz reklama koje pokrivaju više od 20% video oblasti ili srednjeg dela video snimka, što odgovara jednoj trećini ukupne površine videa.

 

Pogledajte još: Google će podržavati Chrome na Windowsu 7 bar do sredine 2021. godine


Kao odgovor na novi standard koji je postavio Coalition for Better Ads, Google je objavio da će započeti blokiranje reklama na veb lokacijama koje konstantno krše ove smernice počevši od 5. avgusta. Verovatno je da će i drugi browseri slediti ovaj primer. Pored toga, kompanija ističe da će revidirati sistem oglasa na YouTube-u kako bi se osiguralo da u i oni takođe u skladu sa standardima.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Potpredsednik Xiaomija nagoveštava zoom kameru na Xiaomi Mi 10 telefonu

Sigurnosni istraživači imaju način da ukradu podatke praćenjem osvetljenja PC monitora

10504
10505
10506
10507
10508
10509