Greška

Došlo je do greške.

Google će omogućiti logovanje i čuvanje lozinki u Chrome-u bez sinhronizacije

09.12.2020 10:07 | 0 Software/Web
Google će omogućiti logovanje i čuvanje lozinki u Chrome-u bez sinhronizacije


Pre godinu dana, Google je izmenio Chrome koji je dobio mogućnost ispunjavanja detalja u kreditnim karticama bez potrebe uključivanja funkcije sinhronizovanja browsera. Sada kompanija još više olakšava pristup detaljima za logovanje i plaćanje, bez potrebe sinhronizovanja na različitim uređajima, dok god je korisnik prijavljen.

Google je u svojoj objavi istakao da će Chrome za Android uskoro omogućiti način upisivanja jednim pritiskom, korišćenjem bilo kog naloga koji je ranije upotrebljen na uređaju. Pored toga, korisnici će moći da se upišu bez čuvanja svog naloga, ili da odu direktno u Incognito mod.

g2_15.jpg

Ukoliko korisnik odluči da se upiše, dobiće brz pristup detaljima plaćanja uskladištenim u određenom Google nalogu - potrebno je samo potvrditi CVC kartice i verifikovati identitet pomoću biometrijskih tehnologija. Biće moguće i korišćenje nove kartice i čuvanje njenih detalja na nalogu.

Google omogućava i lakši pristup i čuvanje lozinki. Chrome će moći da automatski popunjava lozinke na sajtovima, koje su ranije sačuvanje na nalogu, čak i ukoliko sinhronizacija nije omogućena. Pored toga, biće moguće čuvanje novih lozinki na nalogu i pristup njima na uređajima koji se koriste ili na svim uređajima. Ova funkcija će korisnicima biti dostupna u narednih nekoliko meseci.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy S21 sertifikovan sa podrškom za 9W obrnuto bežično punjenje

OnePlus 9 Pro će navodno imati IP sertifikaciju

10504
10505
10506
10507
10508
10509