Greška

Došlo je do greške.

Google će omogućiti da se na Androidu isključi praćenje korisnika u svrhu reklamiranja

05.06.2021 10:52 | 0 Software/Web
Google će omogućiti da se na Androidu isključi praćenje korisnika u svrhu reklamiranja


Google je potvrdio da će Android korisnicima omogućiti opciju da isključe praćenje, koje oglašivači koriste u svrhu ciljanih i personalizovanih reklama i oglasa.

Od Android 12 verzije, developeri više neće imati pristup korisničkim Advertising ID podacima, a ukoliko ih budu zahtevali zauzvrat će dobiti niz nula.

Trenutno, Android telefoni imaju opciju "Opt out of Ads Personalization" i ovo se može naći u Settings > Google > Ads. Međutim, aplikacija i dalje može da zahteva Advertising ID, čime premošćava korisnikove podešene opcije zbog toga što se koristi i u druge analitičke svrhe. Sa izmenama u Androidu 12, Google će nuditi alternativni metod za analitiku i sprečavanje prevare, koji ne koristi Advertising ID i aplikacije neće moći da prikupljaju informacije ukoliko je korisnik isključio tu opciju.

 

Pogledajte još: Android se sada nalazi na više od tri milijarde aktivnih uređaja


Prema navodima sa Google stranice za podršku za Advertising ID, pomenute izmene će biti aktivirane krajem 2021. godine na uređajima koji koriste Android 12, odnosno početkom 2022. godine na svim uređajima koji podržavaju Google Play Services.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Prve fotografije Samsung Galaxy S21 FE telefona

Ryzen procesore sada koristi 30% Steam gejmera

10504
10505
10506
10507
10508
10509