Greška

Došlo je do greške.

Google će od proizvođača Android uređaja zahtevati redovna sigurnosna ažuriranja

13.05.2018 03:07 | 8 Software/Web
Google će od proizvođača Android uređaja zahtevati redovna sigurnosna ažuriranja


Google će od proizvođača Android telefona zahtevati da implementiraju česte bezbednosne ispravke. U poslednje vreme je kompanija sve aktivnija kada je u pitanju povećana sigurnost u okviru Android ekosistema, a trenutno objavljuje sigurnosne zakrpe na mesečnom nivou. Međutim, mnogi proizvođači telefona odlučuju da ova ažuriranja u potpunosti preskoče. Kako bi se ovakvo stanje promenilo, Google je potvrdio da će sada zahtevati "redovne" sigurnosne zakrpe od strane Android proizvođača.

Google je tokom svoje I/O konferencije potvrdio da je ažurirao svoje ugovore sa više proizvođača, čime ih navodi na češću objavu sigurnosnih zakrpa. Sugeriše se da oni koji koriste najnovije premijum telefone kompanija Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo i Xiaomi imaju pristup Android P Beta programu, što ukazuje na to da Google-ov najnoviji sporazum sa ovim proizvođačima može uključiti i klauzulu za sigurnosne zakrpe. Za sada nije poznato koliko će često ova ažuriranja biti implementirana.

Samsung, koji je proizvođač pametnih telefona broj jedan, često ažuriranja spaja u paket u jednom tromesečju, posebno kada su u pitanju budžetski i telefoni iz srednjeg segmenta. Ipak, potvrđeno je da će se Project Treble koristiti kako bi ovaj proces tekao brže i jednostavnije, što sugeriše da se sporazum odnosi samo na telefone sa Android 8.0 Oreo ili novijim operativnim sistemom.

Izvor: PhoneArena

alfaunits Član postova: 40014
To uglavnom i gledam 80/90-te, jeste ekran osetljiv na dodir, ali velicina tableta veca nego laptop danas
A racunari su bili ogromni, i tezi nego sto su bili u to doba.
Bya-Bya-sama Član postova: 416
Ne znam odakle ti da su
alfaunits Član postova: 40014
U nekoj utopiji mozda, u nasem univerzumu, na zemlji, su vec razradili kako da nesto prodaju 20 godina da ne promene ga
Mada danasnji Sci-Fi barem ima ideje koje su ispred vremena poprilicno (providni telefoni, telefoni pod kozom, mind-phone..), za razliku od
Alister Član postova: 2891
Citiram korisnika: alfaunitsSpremam se da kupim 3 Note 3-ke i S7, zakljucam bilo koji update i drzim kao rezervu za sledecih 10-15 godina
Za 10-15 god. mobilni tel. nece postojati
alfaunits Član postova: 40014
Pa kupicu po 3 telefona, bice to zaliha od po 2 rezervne baterije

Prvi renderi Moto C2 i C2 Plus telefona

Određene antivirus aplikacije usporavaju Windows 10

10504
10505
10506
10507
10508
10509