Greška

Došlo je do greške.

Google će limitirati pristup svojim privatnim Chrome API-jima

21.01.2021 10:08 | 0 Software/Web
Google će limitirati pristup svojim privatnim Chrome API-jima


U kratkoj objavi na Chromium Blogu, Google je istakao da će limitirati pristup svojim privatnim Chrome API-jima, počevši od 15. marta 2021. godine.

Pomenuti API-ji se koriste od strane Google-ovog zvaničnog Chrome browsera za podršku funkcijama kao što su Chrome Sync and Click to Call. Chrome Sync omogućava sinhronizovanje bookmarka, istorijata pretrage, otvorenih tabova i drugih elemenata između browsera koji su povezani sa istim Google Account-om. Click to Call, s druge strane, omogućava korisnicima da brzo obave telefonski poziv sa bilo koje stranice, klikom na validan telefonski broj.

Obe funkcije je razvio Google i nisu deo open-source Chromium projekta, na kojem su zasnovani Google Chrome i drugi Chromium-zasnovani pregledači (kao što je Microsoft Edge).

 

Pogledajte još: Chrome 88 implementira pretragu tabova i poboljšanu zaštitu za lozinke


Limitiranjem pristupa privatnim Chrome API-jima, Google ne planira da kažnjava korisnike eksternih Chromium browsera. Google neće obrisati podatke koji su već sinhronizovani od strane ovih eksternih pregledača, ali takođe neće sinhronizovati nove podatke nakon 15. marta.

Ovaj potez kompanije ne predstavlja iznenađenje. Chrome Sync nikada nije bila standardna funkcija browsera zasnovanih na Chromiumu. Google je u prošlosti ograničavao pristup drugim privatnim API-jima (uglavnom onim iz Android ekosistema), tako da svi developeri koji su omogućili Chrome Sync u svom projektu znaju da postoji mogućnost limitiranja pristupa API-jima.

Izvor: ComputerWorld

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

MSI radi na RTX 30 grafičkim kartama optimizovanim za rudarenje kriptovaluta

Sony Xperia 10 III se pojavio na renderima, stiže sa 5G čipsetom

10504
10505
10506
10507
10508
10509