Greška

Došlo je do greške.

Google će korisnike u Evropi pitati koji browser žele da koriste na Androidu

21.03.2019 11:38 | 0 Software/Web
Google će korisnike u Evropi pitati koji browser žele da koriste na Androidu


Pre nekoliko godina, pod pritiskom Evropske Unije, Microsoft je morao da uključi opciju izbora za internet browser u Windowsu 7 i Windowsu 8, omogućavajući korisnicima pristup alternativnim rešenjima u odnosu na ono što je bilo preinstalirano (Internet Explorer). Sada se isto dešava i sa kompanijom Google, ali u ovom slučaju za kompanijin mobilni operativni sistem - Android.

Google je objavio da će korisnicima u Evropi omogućiti da znaju koji su im svi pregledači na raspolaganju za instaliranje na Androidu, omogućavajući im da instaliraju ono što preferiraju. Isto se dešava i sa pretraživačima, jer Google tradicionalno dominira i na ovom tržištu.

 

Pogledajte još: Google predstavio Stadia servis za streaming igara


Evropska Komisija Google tereti za brojna kršenja antimonopolskih propisa i zloupotrebe dominantnog položaja na polju pretraživača, što je nedavno rezultiralo ogromnom kaznom od 4,34 milijarde evra. Nakon ovoga, Google je promenio svoju politiku licenciranja Android aplikacija kako bi izbegao dodatne probleme, uprkos tome što je kompanija negirala bilo kakve nelegalnosti u svojoj praksi.

Nije jasno kada će korisnici početi da vide opciju izbora preferiranog browsera, ali Google ističe da će ovo imati uticaja kako na nove tako i na postojeće Android korisnike.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy A90 će imati manju bateriju nego A50 i A70 modeli

Huawei veštačka inteligencija 2.0

10504
10505
10506
10507
10508
10509