Greška

Došlo je do greške.

Google će korisnicima pomagati da promene lozinke za kompromitovane naloge

24.05.2021 11:06 | 0 Software/Web
Google će korisnicima pomagati da promene lozinke za kompromitovane naloge


Verovatno je većina korisnika imala priliku da se susretne sa porukama ili e-mailom iz Google-a koji obaveštavaju o tome da je lozinka koju koriste možda kompromitovana. Ovi podaci se obično izvlače iz rasprostranjenih hakova ili krađe podataka, a korisnikov nalog može biti jedan od njih, posebno ukoliko koristi lozinku koju je lako pogoditi.

Iako su ova obaveštenja korisna, za samog korisnika može biti nezgodno da sve svoje lozinke menja ručno. To bi se uskoro moglo promeniti. Google je objavio da pored obaveštavanja korisnika o ukradenim lozinkama, kompanija će sada u ime korisnika moći da izmeni te lozinke, štedeći korisniku dragoceno vreme.

 

Pogledajte još: Buduća Google Play Services ažuriranja bi mogla poboljšati performanse Snapdragon čipova


"Ubuduće, Chrome će pomoći kod menjanja lozinke pomoću samo jednog klika/pritiska tastera. Na podržanim sajtovima, kada god proveravate lozinku i Google pronađe onu koja bi mogla biti kompromitovana, biće prikazan 'Change password' taster u okviru Assistanta. Kada se pritisne taj taster, Chrome će proći kroz kompletan proces menjanja korisnikove lozinke", ističu iz Google-a.

Potrebno je istaći da će sajtovi morati da podržavaju pomenutu funkciju, kako bi menjanje kompromitovanih lozinki moglo da se obavi u Chrome-u.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi Note 10 Pro 5G će imati 64MP glavnu kameru i NFC podršku

Samsung predstavlja 43-inčnu verziju svog Smart Monitora

10504
10505
10506
10507
10508
10509