Greška

Došlo je do greške.

Google će dozvoliti onemogućavanje pametnih funkcija i personalizaciju u Gmail-u, Chat-u, Meet-u

17.11.2020 09:57 | 0 Software/Web
Google će dozvoliti onemogućavanje pametnih funkcija i personalizaciju u Gmail-u, Chat-u, Meet-u

 

Gmail će uskoro dobiti dve nove postavke za isključivanje upotrebe podataka koje pomažu Google-u da nudi pametne funkcije i iskustva personalizacije. Ova nova podešavanja omogućiće vam da onemogućite pametne funkcije, poput automatskog sortiranja e-pošte u primarnoj, društvenoj i promotivnoj kategoriji, ili pametno pisanje dok pišete e-poštu, pa čak i rezime kartice koje se prikazuju iznad e-poruka. Korisnici će takođe dobiti mogućnost da onemoguće funkcije personalizacije, poput Google asistenta, koji vas podseća na vaše sledeće plaćanje računa ili čak povezuju vaše putne pakete.

Na svom blogu Google je potvrdio da će ove dve nove postavke biti objavljene u Gmail-u tokom ‘narednih nedelja’. Ova nova podešavanja kontrolišu da li se vaši podaci u Gmail-u, Meet-u i Chat-u mogu koristiti za pružanje „pametnih funkcija“ u ovim i drugim Google proizvodima. Onemogućavanjem ovih podešavanja sprečićete Google da koristi vaše podatke da bi vam pružio ova lična iskustva. Ove opcije se mogu omogućiti/onemogućiti bilo kada u podešavanjima Gmail-a.

 

Pogledajte još: Gmail Go je sada dostupan svima

 

Ako odlučite da ne dozvolite da pametne funkcije u Gmail-u, Chat-u i Meet-u koriste vaše podatke, nećete dobivati automatsku kategorizaciju e-pošte u poštanskim sandučićima Promocije, Društvene mreže i Primarno, nećete moći da koristite pametno pisanje novih poruka dok kucate e-poštu, niti ćete videti rezime kartice za kupovinu, putne rezervacije i praćenje paketa, niti će u e-porukama biti kreiranja kalendarskih događaja od datuma i drugih detalja.

Slično tome, ako odlučite da ne personalizujete druge Google proizvode sa podacima Gmail-a, Chat-a i Meet-a, tada Google Assistant neće moći da vam nudi podsetnike za račune, Google Maps neće nuditi rezervacije restorana i Google Pai neće vam iskakati bilo koje kartice lojalnosti i slično.

Izvor: Gadgets 360

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Assassin’s Creed Valhalla nadmašio je Black Ops Cold War i prekinuo niz franšize

Apple je poslao sklopive iPhone uređaje Foxconn-u na testiranje

10504
10505
10506
10507
10508
10509