Greška

Došlo je do greške.

Google će do kraja godine aktivirati verifikaciju u dva koraka za 150 miliona korisnika

07.10.2021 14:30 | 0 Software/Web
Google će do kraja godine aktivirati verifikaciju u dva koraka za 150 miliona korisnika


Jedan od najboljih načina da se zaštite onlajn nalozi, jeste da se koristi verifikacija u dva koraka (2FA). Ideja, koja stoji iza ovoga, jeste da ukoliko haker ikada pogodi korisnikovo korisničko ime i lozinku, ne bi mogao da se loguje na nalog korisnika sem ukoliko nema pristup i njegovom telefonu. U pitanju je dodatni korak, koji može biti iritantan za nekoga, ali dodatno štiti korisnički nalog.

Google je u najvećoj meri ovu funkciju načinio opcionom za korisnike, ali je kompanija sada objavila da će do kraja godine u program ubaciti još 150 miliona dodatnih Google korisnika. To znači da će Google verifikacija u dva koraka podrazumevano aktivirati za ove korisnike, što znači da će morati da je koriste.

 

Pogledajte još: Android 12 je objavljen u okviru Android Open Source Project-a


Prema navodima kompanije: "Zbog toga što znamo da je najbolji način da zaštitimo svoje korisnike da podrazumevano uključimo bezbednosnu zaštitu, počeli smo da automatski konfigurišemo naloge naših korisnika za ovo sigurnije stanje. Do kraja 2021. planiramo da automatski uključimo dodatnih 150 miliona Google korisnika u 2SV i zahtevaćemo od 2 miliona YouTube kreatora da uključe ovu funkciju".

Google ističe da, pored toga što su 2FA sistemi sigurni, oni nisu najpodobniji i najzgodniji način zaštite, tako da kompanija radi na načinima da obezbedi alternativna rešenja za logovanje u budućnosti, a koja će smanjiti oslanjanje na lozinke.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

LG će navodno razvijati 12.9-inčne OLED panele za iPad Pro

Nakon dve nedelje, prihvaćenost iOS-a 15 i dalje nije na nivou koji je imao iOS 14

10504
10505
10506
10507
10508
10509