Greška

Došlo je do greške.

Google bi mogao isporučivati Android ažuriranja preko Play Store-a uz Android Q

17.04.2019 16:10 | 0 Software/Web
Google bi mogao isporučivati Android ažuriranja preko Play Store-a uz Android Q


Ažuriranja Android operativnog sistema se obavljaju kroz Settings aplikaciju još od komercijalne objave platforme 2008. godine. Međutim, ovo bi se moglo promeniti sa objavom Android Q verzije kasnije ove godine. Novi Play Store APK pokazuje sistemska ažuriranja smeštena u okviru Download Managera, zajedno sa drugim aplikacijama.


9to5Google je otkrio APK prošle nedelje, istučući da je System Update funkcija prebačena u Play Store u Android Q beti, ali je prikazivala sličan proces kada je bila locirana u Settings delu. U tom trenutku, postojale su samo spekulacije o tome da se radi o System Update opciji kakva je primećena sada. Ipak, jedan Pixel 3 korisnik je ovo uspeo da potvrdi na Redditu.

Korisnik rohanbathla007 je opisao proces kao kompletno ažuriranje operativnog sistema, izvršeno u okviru Play Store-a. Sve ovo upotpunjuje "G" simbol sa linijom za progres ispod njega, što je gotovo identično aktuelnom izgledu System Update ekrana.

android2_27.jpg

Korisnik ističe da je proces definitivno brži u odnosu na prethodna ažuriranja, a uređaju je bilo potrebno manje od minuta da ponovo podigne sistem nakon automatskog restarta.

 

Pogledajte još: Google od vašeg Androida pravi sigurnosni ključ


Moguće je da ova izmena neće biti ekskluzivna za Android Q i mogla bi predstavljati daleko opsežniju akciju onoga kako Google želi da upravlja ažuriranjima u budućnosti. Pixel uređaji će, bez sumnje, biti prvi koji će dobiti novu funkciju, a tokom Google I/O konferencije bismo mogli saznati da li će ona stići i do eksternih OEM-a.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Objavljen Philips 222B9T interaktivni displej

Samsung u Kini objavio Galaxy A60 i Galaxy A40s

10504
10505
10506
10507
10508
10509