Greška

Došlo je do greške.

Google bi mogao dodati snimanje poziva u svoju Android Phone aplikaciju

29.01.2020 12:00 | 0 Software/Web
Google bi mogao dodati snimanje poziva u svoju Android Phone aplikaciju


Google Phone aplikacija bi uskoro mogla korisnicima omogućiti snimanje poziva, ali i njihovu transkripciju. Ovo otkrivaju APK fajlovi do kojih je došao sajt 9to5Google, kao i testovi XDA Developers sajta.

Najnovija verzija 44 ove aplikacije uključuje i kod koji pokazuje ne samo postojanje pomenute funkcije, već i kako bi ona mogla biti implementirana a da to bude u okviru zakona. Pored toga, tu je i karakteristika koja sugeriše mogućnost transkripcije poziva, verovatno uz pomoć tehnologije koja je slična Google-ovoj postojećoj Recorder transcription aplikaciji.

Kako XDA Developers sugeriše, Phone aplikacija će pokazivati "record" taster tokom bilo kog telefonskog poziva, nakon što se funkcija implementira. Pritiskom na taster počinje snimanje, a ovo će verovatno pokrenuti i "odricanje od odgovornosti" koje će verbalno obavestiti obe strane o tome da se razgovor snima.

 

Pogledajte još: Google Phone za Android dobio filter koji sprečava spam pozive


Ove funkcije su još uvek u fazi testiranja i nisu implementirane. To znači da bi se mogle pojaviti u budućim verzijama Phone aplikacije, ali postoji mogućnosti da se to ne desi. Pored ovoga, funkcije bi mogle biti ekskluzivne samo za Pixel telefone i na određenim tritorijama.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple prijavio rekordan prihod od prodaje iPhone uređaja tokom praznika

Najavljen Samsung Galaxy Tab S6 5G

10504
10505
10506
10507
10508
10509