Google Assistant najbolje razume akcente

Ekipa sa sajta Wired pokušala je da testira ovakav softver gde su želeli da utvrde ko je najbolji: Google Assistant, Amazon Alexa ili Apple Siri?

Sama činjenica da govorite engleski ne znači i da osoba pored vas govori isti jezik na isti način. To je zbog toga što postoje varijacije zvuka u vašem glasu, vašim godinama, i naravno stvarima kao što su lokalni jezik ili zemlja iz koje dolazite. Jasno je da to predstavlja izazov kod kreiranja softvera baziranog na glasu u kojem developeri treba da se osiguraju da njihov softver može da razume što je više moguće akcenata.
Ekipa sa sajta Wired pokušala je da testira ovakav softver gde su želeli da utvrde ko je najbolji: Google Assistant, Amazon Alexa ili Apple Siri? Za sve koji koriste Google Now ili Google Assistant, verovatno nije iznenađenje da čuju da je Google Assistant pobedio u testu, odnosno da najbolje razume različite akcente. Apple-ov Siri je na drugom mestu, dok je Amazon Alexa na trećem.
Google donosi Assistant i na iOS

Izvor: Wired

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi