Greška

Došlo je do greške.

Google Tensor neće biti snažan kao novi Exynos i Snapdragon čipovi

09.08.2021 19:20 | 0 Mobile
Google Tensor neće biti snažan kao novi Exynos i Snapdragon čipovi


Nakon godinu i po glasina, Google je konačno potvrdio da radi na sopstvenom prilagođenom čipsetu pod nazivom Tensor. Pomenuti čip bi trebalo da debituje na Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefonima ove jeseni.

Iako Google nije objavio tehničke karakteristike čipa, kompanija je jasno stavila do znanja da je fokus Tensora na korišćenju veštačke inteligencije i machine learning funkcija kako bi se ponudilo personalizovano iskustvo, umesto da se prioritet daje procesorskim resursima.

Novi izveštaj sajta Galaxy Club tvrdi da će Tensor čip biti smešten ispod Samsung Exynos 2100 čipseta, koji pokreće Galaxy S21 seriju za Evropu i Srednji istok. Različiti izvori od ranije su sugerisali da će Tensor proizvoditi Samsung u svom 5nm procesu, a južnokorejska kompanija je učestvovala i u razvoju čipseta.

 

Povezana vest: Google Pixel 6 serija će koristiti prilagođeni SoC pod nazivom Tensor


Galaxy Club izveštava da je Tensor interno nazvan Exynos 9855, kao i da ima kodno ime Whitechapel. Sajt tvrdi da će Google Tensor biti bliži po performansama Exynos 2100 nego Exynos 2200 čipu, što znači da neće moći da se nosi ni sa Snapdragon 888 čipsetom.

Ipak, veruje se da će se performanse Tensora vremenom poboljšavati, s obzirom na to da će u početku fokus biti na AI i machine learning karakteristikama. Kompanija je obećala poboljšanja za kamere i prepoznavanje govora.

Izvor: PhoneArena

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsungov prvi Mini LED gejming monitor, Odyssey Neo G9, je dostupan globalno

Samsungov najnoviji 5nm čip je dizajniran za pametne satove

10104
10105
10106
10107
10108
10109