Greška

Došlo je do greške.

Google smatra da su URL-ovi nerazumljivi i želi da ih promeni

06.09.2018 15:00 | 0 Software/Web
Google smatra da su URL-ovi nerazumljivi i želi da ih promeni


URL-ovi predstavljaju ono što kucamo kada želimo da odemo na specifičan sajt. Ovo je način koji se internet koristi od ranih dana, a iako i dalje koristimo URL-ove to ne znači da je i najbolji način. Tačnije, Google veruje da URL-ovi mogu da budu problematični i da ih je potrebno promeniti.

U razgovoru za WIRED, inženjer Chrome-a je citiran: "Ljudi imaju prilično velikih problema da razumeju URL-ove. Teški su za čitanje, teško je videti kom delu njih se može verovati i u globalu, ne verujem da URL-ovi predstavljaju dobar način da se sprovede identitet sajta".


Pogledajte još: Google će nuditi hardverske ključeve za poboljšanje sigurnosti naloga


Istina je da URL-ovi mogu biti zbunjujući, posebno kada se koriste metode za njihovo skraćivanje. Takođe koriste se od strane hakera za phishing prevare. Postoje i veb sertifikati koji pokazuju da li je sajt siguran ili ne, ali i dalje postoji veliki broj korisnika koji ne znaju ili ne razumeju ove stvari. Ipak, iako Google želi da promeni URL-ove, kompanija nema ideju o tome kako bi ta promena trebalo da izgleda.

Iz kompanije ističu da je pitanje izmene URL-ova i dalje deo aktivne diskusije Google timova. Takođe, iz kompanije veruju, da šta god da preporuče očekuju da će to izazvati kontroverze. Ipak, veruje se da promene moraju doći jer su trenutno svi nezadovoljni URL-ovima kakvi su u ovom trenutku.

Izvor: Ubergizmo

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple Watch Series 4 će imati ekran više rezolucije od prethodnika

Twitter se na dnevnom nivou bori protiv pola miliona botova

10504
10505
10506
10507
10508
10509