Greška

Došlo je do greške.

Google Search na mobilnim uređajima dobija vizuelni redizajn

23.01.2021 10:11 | 0 Software/Web
Google Search na mobilnim uređajima dobija vizuelni redizajn


Google je objavio svež izgled za svoje iskustvo pretrage na mobilnim uređajima. Cilj ovoga je da se olakša čitanje rezultata pretrage i da se implementira moderniji dizajn u Google mobilnu pretragu.

Jedna od bitnijih izmena ovog redizajna jeste dodatak većeg broja zaobljenih i okruglih elemenata u ukupno iskustvo pretrage. To važi za Google logo, ikone, polje za pretragu, slike i opisano je kao "Googley" osećaj.

Google je takođe zamenio zasenčena polja oko individualnih rezultata pretrage, pa su tu sada prave linije novog edge-to-edge dizajna. Ističe se da je ovo kreirano kako bi se dobilo više prostora za rad i kako bi korisnik odmah video ono što traži.

search2_1.jpg


Pored navedenog, rezultati pretrage su lakši za čitanje jer se sada koristi veći i deblji tekst. Google takođe ubacije svoj font, koji je već korišćen u nekim kompanijinim proizvodima kao što su Gmail i Android, a sada je dostupan i za mobilno iskustvo pretrage.

Prisutna je i znatno čistija pozadina, nove boje koje ističu bitne delove stranica sa rezultatima i drugo. Google ističe da će nove promene dizajna korisnicima početi da pristižu u narednim danima.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung sprema tri varijante Galaxy Tab S7 Lite tableta

AMD Ryzen 9 5980HS Cezanne je bolji od Intel Tiger Lake procesora u ranim benchmark testovima

10504
10505
10506
10507
10508
10509