Greška

Došlo je do greške.

Google prodao manje Pixel uređaja nego prošle godine

30.04.2019 13:50 | 2 Biznis IT
Google prodao manje Pixel uređaja nego prošle godine


U okviru finansijskog izveštaja, koji je Google objavio juče, CFO Ruth Porat je istakla da je kompanija prodala manje Pixel uređaja tokom prvog tromesečja u poređenju sa prvim tromesečjem prošle godine. Porat je istakla da su odlučujući faktori slabije prodaje bili "neki od nedavnih pritisaka u domenu premijum smartfon tržišta".

Nije konkretno istaknuto šta ovi "pritisci" predstavljaju, ali znamo da su Pixel 3 i 3 XL stigli sa višim cenama (između 800 i 1000 dolara) kako bi se takmičili sa premijum modelima kompanija Samsung i Apple. Takođe, razvoju situacije nije pomoglo ni to što je Pixel linija ostala ekskluziva za Verizon u SAD.


Pogledajte još: Google Pixel 3a se pojavio na Geekbenchu


Google-ovi prihodi su doživeli rast u odnosu na prvo tromesečje prošle godine. Kompanijinu liniju čine hardverski proizvodi kao što su Nest, Chromecast uređaji, laptopovi, Google Home uređaji, kao i Pixel telefoni i tableti. Za sada nije poznato koliko Pixel uređaji učestvuju u ukupnim rezultatima za hardversko poslovanje kompanije.

Prihodi za prvo tromesečje prošle godine su iznosili 4,35 milijardi dolara, što je povećano na 5,45 milijardi dolara tokom prvog tromesečja ove godsine. Znamo da ovom rastu nije doprinela linija Pixel uređaja, tako da se očekuje da ovakvu sliku poboljša objava Pixel 3a i 3a XL telefona iz srednjeg segmenta.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


yooyo Moderators postova: 10855
Planirao sam 3xl ali sam odustao zbog notch-a. 2xl još uvek radi besprekorno.
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Samsung se suočava sa padom profita ali nije sve crno kao što izgleda

Western Digital sada u ponudi ima WD Blue 4TB SSD

10604
10605
10606
10607
10608
10609