Greška

Došlo je do greške.

Google potvrdio dve funkcije za Pixel 4 (video)

30.07.2019 10:20 | 0 Mobile
Google potvrdio dve funkcije za Pixel 4 (video)


Google je odlučio da zvanično najavi dve nove funkcije, koje će stići na dolazeću Pixel 4 liniju telefona. U pitanju su kontrola sadržaja putem pokreta/gestikulacija i otključavanje pomoću crta lica.

Motion Sense je zasnovan na Soli-ju, projektu koji je Google započeo pre nekoliko godina. Funkcija korisniku omogućava da uz pomoć gestikulacija rukom kontroliše osnovne funkcije na Pixel 4 telefonu, kao što su preskakanje pesama, gašenje alarma i utišavanja poziva na telefonu.

Motion Sense funkcioniše uz pomoć kompleksnog sistema radara, koji je smešten iznad displeja i može da detektuje i najmanje pokrete. Trenutno, sistem je limitiran na detektovanje samo jednostavnih pokreta rukom, ali se može konfigurisati i za kompleksnije stvari u budućnosti. Google ističe da će Motion Sense biti dostupan samo u određenim zemljama, gde je Pixel dostupan.


Druga funkcija, koju je Google najavio, jeste Face Unlock. Ovo nije funkcija prepoznavanja lica kakvu imamo u ponudi na aktuelnim Android uređajima ili u odnosu na ono što je sam Android imao ugrađeno u jednom trenutku. Sistem je bliži onome što je Apple predstavio za iPhone X, kada je u pitanju kompleksnost i sigurnost.

Face Unlock za Pixel 4 će skenirati 3D mapu lica uz pomoć dot projektora, IR kamere i iluminatora, a potom će ove informacije koristiti za otključavanje. Ovaj metod je značajno sigurniji mego klasične fotografije, jer ga je mnogo teže prevariti.

Google Pixel 4 telefoni se očekuju kasnije tokom godine, a ostaje da se vidi da li će imati implementirane i senzore otiska prsta kao biometrijsku opciju otključavanja, uz najavljeni Face Unlock.

Izvor: Google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy A80 dobio autofokus za selfije sa novim ažuriranjem

Lenovo patenti otkrivaju slajder telefon sa okruglim kamera modulom

10104
10105
10106
10107
10108
10109