Greška

Došlo je do greške.

Google počinje da brine o zdravlju Amerikanaca, a ko zna, možda uskoro i o našem

12.11.2019 16:13 | 0 Software/Web
Google počinje da brine o zdravlju Amerikanaca, a ko zna, možda uskoro i o našem

 

Prema izveštaju Wall Street žurnala, Google je udružio snage sa lancem zdravstvenih ustanova u američkoj državi St. Louis kako bi dobio pristup podacima njihovih pacijenata. Ove zdravstvena ustanova ima svoje ispostave u 23 države širom SAD-a.

Google je dobio pristup podacima velikog broja pacijenata koji uključuju: dijagnoze, laboratorijske analize, podatke o boravku na bolničkom lečenju, kao i kompletnu zdravstvenu istoriju uključujući i datum rođenja. Zanimljivo je da Google ove podatke prikuplja i koristi bez znanja pacijenata i doktora, a što je prema federalnom zakonu legalno sve dok se podaci sakupljaju u svrhu zdravstvene namene.

Google je na ovaj način dobio pristup zdravstvenim podacima čak 10 miliona pacijenata. Oni će se koristiti za potrebe stvaranja softvera koji će predviđati zdravstvene potrebe pacijenata bazirane na njihovoj istoriji. Ove podatke će moći da koriste i ostale kompanije unutar Google-a.


Pogledajte još: Google Stadia - Najavljen datum pokretanja i lista igara


Divizija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije, Google Brain, takođe će koristiti ove podatke za razvoj novih servisa. Za sada nije baš najjasnije koju vrstu usluga bi mogao Google Brain da ponudi pacijentima, ali se zna da ova Google divizija učestvuje u razvoju algoritma koji vam daje preporuke za You Tube sadržaje, zatim pomaže u Androidovom servisu prepoznavanja govornih komandi i Google+ pretrazi fotografija. Takođe, ovaj deo Google-a je odgovorani i za prevodilački servis – Google Translate. Možda će Google Doctor jednog dana postati naša svakodnevica. Zapravo to je izvesno, samo je pitanje trenutka kada će se i desiti.

Predstavnici Google-a su Wall Street žurnalu izjavili da je njihova saradnja sa pomenutom zdravstvenom ustanovom potpuno legalna i da su podaci pacijenata zaštićeni od zloupotrebe.

Izvor: The Wall Street Journal

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama  | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Playstation 5 će koristiti kertridže?

Nvidia predstavlja Ampere, prvi RTX 3080 stiže na leto 2020.

10504
10505
10506
10507
10508
10509