Greška

Došlo je do greške.

Google planira sopstvenu gejming platformu

30.06.2018 21:03 | 2 Software/Web
Google planira sopstvenu gejming platformu


Godinama unazad kruže glasine o tome da je Google zainteresovan za gejming, ali uskoro bismo izgleda mogli videti sprovođenje kompanijinih planova u delo. U ovom trenutku, najveći broj velikih izdavača je zainteresovan za neku formu cloud streaminga za igre, a Google se nada da bi na ovom polju mogao imati uspeha.

Prema navodima različitih izvora, koji su govorili za sajt Kotaku, Google trenutno razvija sopstvenu cloud gejming platformu kako bi se takmičio sa PlayStation Now, GeForce Now i servisom koji sprema Microsoft. Postoje i glasine o fizičkoj konzoli, mada bi ovo mogao biti i uređaj specifično namenjen streamingu.

Pogledajte još: Soba u Hilton Panama hotelu je raj za gejmere (video)


Pored ovoga, govori se i o mogućnosti da Google kupi neke developere video igara. Ukoliko Google želi da kompanijin gejming servis uspe, biće mu potrebne i igre kojima će privući korisnike. U ovom trenutku nema mnogo detalja koji ukazuju na nekog specifičnog developera, a nije poznato ni da li je Google zainteresovan za AAA igre ili manje indie naslove.

Cloud gejming nije nova ideja, a aktuelni i raniji servisi ovog tipa su imali svoje probleme. Bilo da je u pitanju loša selekcija igara po neopravdanoj ceni, ili su u pitanju problemi sa input lagom, problem sa kvalitetom streama i slično. U svakom slučaju, gejming i IT giganti sve više razmatraju ulazak na ovo polje tržišta, tako da nas u budućnosti očekuje još zanimljivih stvari u ovom sektoru.

Izvor: KitGuru

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Dzoni X Novi član postova: 128
Big thing.

Samsung počeo sa proizvodnjom preklopnih OLED panela

Android P već od avgusta stiže na prve Nokia telefone

10504
10505
10506
10507
10508
10509