Greška

Došlo je do greške.

Google-ov redizajn Androida 12 procureo, podrška za teme, nove animacije i još mnogo toga

16.05.2021 10:29 | 0 Software/Web
Google-ov redizajn Androida 12 procureo, podrška za teme, nove animacije i još mnogo toga

 

Priča se da će Google obnoviti Wear OS ove godine, a rečeno je da je ažuriranje toliko značajno da se čak i Samsung uključuje u zajedničke planove. Sada curenje Androida 12 ukazuje na ogroman redizajn softvera i na Google-ovim pametnim telefonima.

Jutjuber Jon Prosser, koji je objavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro rendere ranije ove nedelje, podelio je ono što tvrdi da su promotivni video i slike Google-ovog Android 12 softvera uoči službenog debija na Google I/O-u sledeće nedelje.

Novi softver će predstaviti veoma redizajnirani korisnički interfejs koji uključuje nativnu podršku za teme, prema procurelim informacijama. Stvari poput nove tastature, ikona aplikacija i sistemskih korisničkih interfejsa će promeniti svoj izgled na osnovu izabrane teme. Isto se može reći i za obnovljeni meni Brza podešavanja i ažurirane kontrole jačine zvuka.

 

Pogledajte još: Android 12 će aplikacije koje se ne koriste automatski stavljati u hibernaciju

Sve je to povezano sa nizom novih vidžeta koji takođe podržavaju tematizaciju. Takođe su ažurirane animacije u čitavom korisničkom interfejsu, što čini stvari mnogo glatkijim i ostavlja utisak fluidnijeg interfejsa.

Google će možda omogućiti i druge važne opcije prilagođavanja korisničkog interfejsa. Po promotivnom video snimku, oni će uključivati mogućnost ručnog (i jednostavnog) grupisanja obaveštenja, kao i kapacitet prilagođavanja veličine pločice za računanje u aplikaciji kalkulatora.

 

Android12.jpg

 

Vizuelno, ovo bi se moglo smatrati najvećim ažuriranjem Android operativnog sistema otkako je Google izdao Android 5.0 Lollipop sa dizajnerskim jezikom Material dizajna još 2014. godine.

Na jednom od slajdova koji će sledeće nedelje biti prikazani na Google I/O, internet gigant Android 12 naziva „prelepim novim iskustvom“ koje će korisnicima ponuditi i „jaču zaštitu privatnosti i bezbednosti“.

Šta tačno podrazumevaju te zaštite privatnosti i bezbednosti, tek ćemo videti. Međutim, izveštaj objavljen u februaru tvrdi da je Google radio na alternativi Apple-ovoj funkciji transparentnosti praćenja aplikacija.

Google bi možda i sa ovim ažuriranjem počeo aktivnije da pokreće Android ekosistem. Isti slajd kaže „svi vaši uređaji rade bolje zajedno“, sugerišući da će sada biti bliža integracija sa pametnim kućnim proizvodima i nosivim uređajima.

 

Pogledajte još: Android 12 bi mogao dobiti zanimljivu Recycle Bin funkciju

Ostale funkcije koje nisu pomenute u ovom curenju uključuju tematsku podršku Google pomoćnika, koja je nedavno otkrivena u posebnom curenju informacija. Dodatni pokretači Asistenta, poput dvostrukog kucanja unazad, takođe su postavljeni da budu deo Android-a 12.

Ni tableti neće izostati iz ažuriranja Android 12 sistema. Iako u kategoriji uređaja uglavnom dominiraju Samsung i Apple, očekuje se da Android 12 ponudi bolje matične multitaskinge.

Izvor: Phonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Detalji o Poco M3 Pro 5G ekranu i bateriji, objavljeni su pred lansiranje

Xiaomi želi da ponovo objavi Redmi Note 8 na odabranim tržištima

10504
10505
10506
10507
10508
10509