Greška

Došlo je do greške.

Google optužuje Apple da namerno kvari tekstualne poruke

11.08.2022 20:11 | 0 Biznis IT
Google optužuje Apple da namerno kvari tekstualne poruke

Proizvođač Android-a je predložio brojne promene koje bi trebalo da se urade na iPhone platformi, kako bi se omogućilo da uređaji na različitim operativnim sistemima, nesmetano razmenjuju poruke jedni sa drugima.

Google već neko vreme optužuje Apple da je uništio SMS komunikaciju. Kada njihova dva uređaja međusobno razmenjuju tekstualne poruke, nedostaje niz naprednih funkcija, kao što su indikatori kucanja ili potvrde o čitanju i funkcionalna grupna ćaskanja, piše Independent.

Tvrdi se da bi rešenje bilo da Apple integriše novi RCS standard u svoju Messages aplikaciju. RCS je naslednik SMS-a koji isporučuje tekstove na skoro isti način, ali dodaje noviju tehnologiju koja je povezana sa novijim platformama kao što je Apple-ov iMessages.

RCS.jpg

Jedni u ploču, drugi u klin

Apple je, međutim, do sada odbijao da to učini. To znači da „Apple pretvara tekstove između iPhone-a i Android telefona u SMS i MMS, zastarele tehnologije iz 90-ih i 00-ih“, tvrdi Google.

U pitanju je samo jedna od mnogih kritika koju je Google uputio preko web stranice „Preuzmite poruku“. Stranica pokušava da podstakne kupce da se pridruže kampanji, tako što ih nagovara da “tvitnu” poruku na zvaničnom Apple nalogu u kojoj se kompaniji kaže da „prestane da krši moje iskustvo slanja poruka“.

Stranica ističe brojne kritike trenutnog sistema za slanje tekstualnih poruka: smanjuje slike tako da se mogu slati samo putem MMS-a, grupni razgovori ne funkcionišu kako treba, ne mogu se slati preko Wi-Fi mreže, nisu šifrovane dok se šalju, a nema načina da saznate da li je prijatelj odgovorio ili je pročitao poruku.

Google je uputio kritiku da su SMS poruke upućene sa Android uređaja na iPhone-u zelene, u poređenju sa iMessages-ovim plavim. Web stranica kritikuje zelenu boju zbog toga što je teška za čitanje – ali među nekim zajednicama se kaže, razvila određena vrsta snobizma prema onima koji ne šalju plave tekstove.

Ova web stranica čak sugeriše da ljudi koriste druge aplikacije za razmenu poruka poput WhatsApp i Signal, a koje nemaju „pokvarene namere“.

Šta je Dolby Atmos, i zašto je važno da vaš telefon ima ovu tehnologiju?

AMD Ryzen 7000 – Zen 4 kreće u pohod sledećeg meseca

10604
10605
10606
10607
10608
10609