Greška

Došlo je do greške.

Google kaže da će svi Android Pie uređaji biti deo Treble programa

16.11.2018 12:40 | 0 Software/Web
Google kaže da će svi Android Pie uređaji biti deo Treble programa

 

Samo nekoliko dana nakon svog Android Developer Summit-a, Google je najavio da će svi novi uređaji koje pokreće Android 9 Pie ili kasnije verzije, biti kompatibilni sa Treble projektom. Da vas podsetimo, tehnološki gigant je prošle godine pokrenuo Project Treble u cilju smanjenja odlaganja novih verzija Androida kod OEM partnera. Najvažnije pitanje s usvajanjem Android verzije je sporo provođenje prilagođenih verzija od proizvođača na svoje telefone. Zahvaljujući projektu Treble, Google veruje će da Android 9 Pie do kraja 2018. godine doći na više uređaja nego što je to bio slučaj sa Android Oreom 2017.

U novom postu na Android Developers Blogu, Google je objavio ažuriranje o dešavanjima u projektu Treble. Kao što je pomenuto, Google kaže da će svi budući uređaji koji se pokreću sa Android-om 9 ili više kasnije biti usaglašeni sa Treble i "u potpunosti iskoristiti Treble arhitekturu" kako bi pružili brže nadogradnje. Iliian Malchev, projektni arhitekt na projektu Treble, na blogu kaže: "Zahvaljujući Treble projektu, očekujemo da vidimo više uređaja OEM-ova sa Android 9 Pie sistemom krajem 2018. godine, u poređenju sa brojem uređaja koji su koristili Android Oreo na kraju 2017."

 

Pogledajte još: Snapdragon 8150 na AnTuTu testu porazio Kirin 980 i A12 Bionic čipove

 

Uprkos optimizmu Google-a, interesantno je napomenuti da mnogi pametni telefoni još nisu usvojili najnoviju verziju Androida. Prema Googleovom mesečnom Android distribucionom grafikonu za oktobar 2018. godine, udeo Android smartfona sa Android Pie je i dalje bio manji od 0,1 posto. Podsetimo, ukupan udeo za Android Oreo u januaru 2018. godine iznosio je 0,7 odsto i 0,5 odsto u decembru 2017. godine.

Na nedavno završenom Android Developer Summitu, Google je pokazao prednosti Projekta Treble prikazujući istu generičku sistemsku sliku (GSI) na uređajima različitih proizvođača. GSI je u suštini čista i nemodifikovana radna verzija Android-a iz Android Open Source Project-a (AOSP), bez ikakvog softvera proizvođača uređaja ili prilagođavanja operatera. Na najnovijem blogu kompanija kaže da je GSI izgrađen od najnovijeg dostupnog AOSP izvornog koda, uključujući i najnovije ispravke grešaka koje su primetili OEM-ovi.

"Nastavljamo da radimo na tome da GSI postane još pristupačniji i korisniji za programere aplikacija. Na primer, GSI može omogućiti raniji pristup budućoj platformi Android radne verzije koju možete pokrenuti na uređaju Android 9 koji je usklađen sa Treble, pa biste mogli započeti razvoj i validaciju aplikacije dosta pre izdavanja AOSP-a ", dodao je Malcev

Izvor: Gadgets360

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Honor 10 Lite primećen u TV reklami po prvi put pred zvaničnu objavu

Honor i NG objavili poziv za takmičenje za najbolju fotografiju načinjenu sa Honor 8X smartfonom

10504
10505
10506
10507
10508
10509