Greška

Došlo je do greške.

Google I/O konferencija po prvi put puna hardvera

13.05.2022 10:28 | 0 Mobile
Google I/O konferencija po prvi put puna hardvera

 

Tradicionalni Google I/O događaj nije baš preterano poznat po velikim najavama i predstavljanjima hardvera. Nekako, ova konferencija uvek je bila primarno namenjena softveru, dok je hardver bio u drugom planu. Međutim, ove godine se desilo upravo suprotno, i kompanija Google je na ovom događaju publiku bukvalno zasula raznim hardverskim novitetima.

Pixel 7 i Pixel 7 Pro

Iako je zvanično predstavljanje Google mobilnih uređaja sledeće generacije još uvek daleko, ova kompanija nije propustila priliku da maštu korisnika zagolica davanjem prvog uvida u dizajn ovih telefona, kao i jedne veoma bitne hardverske karakteristike.

Ovaj mobilni telefon koristiće sledeću generaciju Tensor čipa, a dizajn je ostao veoma sličan trenutnim Google Pixel telefonima uz nešto promenjen izgled otvora za sočiva kamera. Pored toga, monolitni dizajn kućišta kamera je i dalje tu, ali se ovoga puta čini da je napravljen od aluminijuma.

 

Watch.jpg

 

Što se tiče samog broja kamera, na fotografijama se primećuje da će Google Pixel 7 imati dva senzora, dok će Google Pixel 7 Pro imati tri senzora.

Pixel Watch

Nakon toliko odlaganja, nezvaničnih informacija, kao i jednog zaboravljanja u kafiću, pred publikom se najzad pojavio prvi pametni sat ove kompanije – Google Pixel Watch. Kako navodi GSM Arena, nezvanične informacije bile su tačne, a ovo je upravo onaj sat koji smo videli nekoliko puta tokom proteklih nedelja.

Prema našem mišljenju, ovaj pametni sat izgleda blago zastarelo, što možda i ne treba da začudi nakon toliko dugog perioda razvoja. Pored toga, ivice oko samog ekrana sata su sve samo ne tanke, dok narukvica izgleda veoma kvalitetno.

 

Watch.jpg

 

Kompanija Google takođe je najavila snažnu integraciju sa kompanijom Fitbit koja je u njenom vlasništvu, pa tako korisnici mogu očekivati razne napredne fitnes funkcionalosti.

Pixel Tablet

Jedno veliko iznenađenje na ovom događaju bilo je i predstavljanje tablet računara kompanije Google pod nazivom Pixel Tablet. Ovaj uređaj pojaviće se pred publikom sledeće godine i doneće Tensor čip, kao i standardni dizajn za tablet računare.

Pixel Buds Pro

Na kraju, tu su i premijum bežične bubice kompanije Google pod nazivom Pixel Buds Pro. Ovo je prva serija bežičnih slušalica kompanije Google koja donosi aktivnu redukciju buke posredstvom šestojezgarnog procesora i naprednih algoritama.

Ove bubice imaju drajvere od 11mm, a podržavaju i transparentni mod. Pored toga, obećava se i podrška za prostorni audio softverskom nadogradnjom kasnije tokom godine. Tu su još i IPX4 rejting za slušalice i IPX2 rejting za kućište slušalica.

Prema trenutnim informacijama, jedno punjenje donosi 7 sati audio reprodukcije uz aktivnu redukciju buke i 11 sati reprodukcije bez aktivne redukcije buke. Sve ovo korisnici će platiti 200 dolara.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Nove Sony premijum slušalice već pobrale lovorike na recenzijama

Netflix do kraja godine ukida deljenje naloga

10104
10105
10106
10107
10108
10109