Greška

Došlo je do greške.

Google donosi novu generaciju animiranih emodžija na Android

15.09.2022 08:40 | 0 Software/Web
Google donosi novu generaciju animiranih emodžija na Android

Zahvaljujući Google Noto Emoji projektu otvorenog koda koji ima hiljade Unicode emodži specifikacija, ovi emotikoni su javno dostupni, a Google će obogatiti dosadašnju Unicode ponudu sa novim setom od 31 za ukupno 6.664 emodžija.

Emodzi1.jpg

Jedna od najvećih promena je podrška za animacije, a na ovoj adresi možete pogledati (i preuzeti) sve dostupne animirane emodžije i početi da ih koristite još danas, piše Google na svom zvaničnom blogu.

Emodzi.gif

Google takođe prelazi na novi format fonta pod nazivom COLRv1. Ovo su vektorske slike tako da su font fajlovi manji (npr. Twitter „Twemoji“ skup ikona je smanjen sa 9 MB na 1,85 MB). Kako su u pitanju vektori, to znači da slike ostaju oštre čak i kada se povećaju.

COLRv1 emodžiji mogu da koriste gradijente, a boje su prilagodljive za animacije, dok je njihovo menjanje trenutno moguće samo pomoću aplikacije ili pretraživača. Ovo je jednostavan način za aplikacije da unesu neke boje brenda u emodžije i može se koristiti za, recimo, brze i jednostavne emodžije u noćnom režimu. Na primer ovako:

Emodzi3.jpg

Emodzi4.jpg

Ograničenje

Jedno važno ograničenje trenutne tehnologije je da ne možete da pošaljete emodži sa prilagođenim bojama. Kao prelazno rešenje možete da koristite funkciju Emoji Kitchen Gboard tastature i kreirate prilagođene emodžije koje možete da pošaljete umesto njih.

Emodzi2.gif

Apple M3 i A17 Bionic zakazani za sledeću godinu, prebacuju se na TSMC N3E proces izrade

Svaka peta informacija na TikTok mreži - neistinita

10504
10505
10506
10507
10508
10509