Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome će korisnicima olakšati prigušivanje tabova

27.08.2021 12:48 | 0 Software/Web
Google Chrome će korisnicima olakšati prigušivanje tabova


Jedna od iritantnijih karakteristika, kada učitate neki sajt, jeste kada se video ili audio klipovi automatski aktiviraju (posebno ukoliko je zvuk glasan). Zbog toga je Google predstavio funkciju, koja korisnicima omogućava da priguše tabove u Chrome-u.

Za one kojima je ova funkcija možda do sada bila nezgodna, stiže lepa vest da će Google ovaj proces načiniti znatno lakšim. Ova informacija je otkrivena na Redditu, zahvaljujući zakrpi koja je uploadovana na Chromium Gerrit.

Prema navodima iz ažuriranja, Chrome će korisnicima uskoro omogućiti da priguše tab klikom na ikonicu zvučnika u tabu. Ova ikonica se koristi za označavanje da sajt ima zvuk koji se reprodukuje. Zanimljivo je da je Google u jednom trenutku imao aktivnu ovu funkciju, ali je iz nekog razloga uklonio.

Trenutno korisnici, koji žele da priguše tab, moraju da urade desni klik na tab i kliknu "Mute Site" opciju. Klik samo na ikonicu u tabu će znatno ubrzati proces. Za sada nije poznato kada će ova opcija postati dostupna korisnicima.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Intel priprema 'F' modele Alder Lake procesora, bez integrisanog GPU-a

Honor Watch GS 3 se pojavio na zvaničnim fotografijama, uz glavne specifikacije

10504
10505
10506
10507
10508
10509