Greška

Došlo je do greške.

Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obaveštenja

31.05.2020 21:14 | 0 Software/Web
Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obaveštenja


Obaveštenja su korisna opcija na vebu, ali kako ih koristi sve veći broj ljudi, tako se pojavljuju više malicioznih verzija koje koriste hakeri.

Google je upoznat sa ovim i kompanija priznaje da se obaveštenja u pregledačima ne koriste uvek za njihovu osnovnu ulogu i često postaju alatka za implementiranje malware-a ili za pristup privatnim informacijama korisnika.

Kompanija planira da se izbori sa ovim problemom tako što će dodavati sajtove sa napadnim zahtevima za odobrenja i napadnim obaveštenjima u svoj tiši korisnički interfejs za obaveštenja. Korisnici će biti obavešteni kada sajt pokuša da ih navede da kliknu na određeno obaveštenje. Ovo će biti implementirano u Chrome 84 verziji, koja stiže 14. jula.

 

Pogledajte još: Chrome će uskoro na veb stranicama blokirati reklame koje troše resurse


Postoji mogućnost da će slična poboljšanja biti implementirana i u druge pregledače koje pokreće Chromium platforma, uključujući i Microsoft Edge.

Google ističe da će novi sistem zaštite uticati samo na nove zahteve za odobrenje obaveštenja na sajtovima za koje se uspostavi da su napadni. Kompanija istražuje i dugoročna poboljšanja kako bi se zaštitio još veći broj Google Chrome korisnika.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung počeo sa masovnom proizvodnjom Exynos 850 čipa

Koncept video za iPhone 12 Pro ukazuje na A14 čip, 6GB RAM-a, 5G

10504
10505
10506
10507
10508
10509