Greška

Došlo je do greške.

Google će uvesti nove funkcije povezivanja za vaše pametne uređaje 2022

06.01.2022 18:24 | 0 Software/Web
Google će uvesti nove funkcije povezivanja za vaše pametne uređaje 2022

 

Na CES 2022, Google je podelio svoje buduće planove da učini povezivanje uređaja lakšim i besprekornijim za Android telefone, Chromebook-ove, Android TV i Wear OS pametne satove.

Google će započeti planove sa Fast Pair for Bluetooth slušalicama, koje će se automatski upariti sa vašim Chromebook-om ili čak koristiti vaš Android telefon za podešavanje novog Chromebook-a dajući mu sve potrebne informacije o uparenim uređajima i Wi-Fi lozinkama. Ova opcija bi trebalo da bude dostupna već u narednim nedeljama.

 

Google1.gif

 

Gledajući nekoliko meseci unapred, pametni uređaji koji podržavaju Matter će podržavati uparivanje sa vašim Google TV ili Android TV OS uređajima.

Otključavanje Chromebooka pomoću Android telefona je poznata funkcija već neko vreme, ali Google sada želi da vam je omogući i na vašem Wear OS pametnom satu. Sat će moći da otključa ne samo vaš Chromebook već i vaš Android telefon, a da i ne budete u blizini.

Samsung i Pixel telefoni će, s druge strane, imati proširenu podršku za digitalne ključeve karakteristike automobila. Telefoni koji podržavaju UWB će čak imati mogućnost da otključaju vaš BMW automobil (ako podržava ovu tehnologiju) samo tako što će se približiti vratima vašeg automobila. Deljenje virtuelnog ključa od automobila sa prijateljima i porodicom je takođe opcija kada treba da pozajme vaš automobil. Štaviše, Volvo automobili će biti jedni od prvih koji će ponuditi daljinske funkcije pomoću vašeg Android uređaja. Baš kao i vaša kućna automatizacija, možete prethodno zagrejati automobil ili uključiti klima uređaj pre nego što uđete u automobil.

 

Google2.gif

 

Internet gigant za pretragu ima za cilj da strimovanje sadržaja učini malo pametnijim i neprimetnijim na različitim uređajima. Na primer, ako koristite svoje Bluetooth slušalice za gledanje filma na tabletu, a poziv dođe na vaš telefon, sistem će pauzirati film i preuzeti poziv sa vašeg telefona i nastaviti nakon toga bez da morate ništa da dodirnete. Ovo će biti dostupno u narednim mesecima za određene, podržane slušalice.

 

google4.gif

 

Pored toga, Google želi da ugradi Chromecast-ove u više uređaja kao što su televizori, pametni zvučnici itd. Bose će biti jedan od prvih koji će objaviti zvučnike i zvučne trake sa Chromecast funkcijom.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Google omogućava interakciju sa vašim Android telefonom bez da ga imate u blizini. Na primer, moći ćete da odgovarate na poruke koristeći Phone Hub, a da ne morate da instalirate pomenutu aplikaciju i na svoj Chromebook. Ne ulazeći u detalje, Google je takođe obećao da će isporučiti neke napredne funkcije povezivanja kasnije ove godine i za Windows računare, piše Google blog.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Neobični Samsung Flex S i Flex G prototipovi sklopivih uređaja prikazuju budućnost Fold i Flip preklopnih telefona

Ovo bi mogao biti Xiaomi 12 Ultra ili Mix5 Pro

10504
10505
10506
10507
10508
10509